Mor Og Pige

Tilbud til pårørende til personer med diabetes

Når du er pårørende til en person med diabetes, har du adgang til forskellige tilbud og muligheder for at få støtte og hjælp.

Diabetesforeningens tilbud

Mange pårørende oplever det som givende at tale med andre pårørende, som enten står i den samme situation eller, som har haft de samme udfordringer.

Diabetesforeningens tilbud henvender sig primært til den med diabetes, men i mange tilfælde er det muligt for pårørende at deltage. Det gælder for eksempel vores kurser, type 1-netværk, motivationsgrupper, lokale arrangementer og ungegrupper. 

Du kan læse om de forskellige tilbud her:

 

 

Diabetesrådgiverne

Har du brug for at dele dine bekymringer, udfordringer og overvejelser med en, der kender livet med diabetes? Diabetesrådgiverne står klar med råd og vejledning fra både frivillige og fagpersoner (herunder en diætist, diabetessygeplejerske, socialrådgiver, fodterapeut og en psykolog).

Diabetesrådgivningen sidder klar til at besvare dine spørgsmål og give dig nogle redskaber til ikke bare at leve med diabetes - men til at leve godt med diabetes.

De frivillige Diabetesrådgivere har selv diabetes, som ved, hvad det vil sige at leve med diabetes. De vejleder hver dag andre om de udfordringer, de står over for i livet med diabetes. Mange af de frivillige Diabetesrådgivere har selv have diabetes og eller er pårørende til andre med diabetes.

 

Øvrige tilbud til pårørende

  Øvrige tilbud til pårørende
 • Tilbud til pårørende i kommunen

  + -

  Det er forskelligt fra kommune til kommune (og region til region), hvad de tilbyder af støtte til pårørende. Nogle kommuner har tilbud til pårørende om støtte og hjælp i form af samtaletilbud, støttegrupper, netværksgrupper og lignende. Nogle kommuner har ansat en pårørendekonsulent, hvor hovedfokus er de pårørendes ve og vel.

  Spørg i din kommune, din læge eller på ambulatoriet, om hvad der findes af tilbud til pårørende.

 • Søg Diabetesforeningens legater

  + -

  Diabetesforeningen administrerer en række legater, som skal gøre livet lettere for personer med diabetes. Vi uddeler legaterne til personer, der selv har diabetes, men du kan som pårørende søge på en andens vegne. Du kan blandt andet søge legater til en økonomisk håndsrækning eller til deltagelse i sundhedspædagogiske diabeteskurser for personer med diabetes og pårørende.

 • Grupper på Facebook

  + -

  Du kan også finde grupper på Facebook, hvor du kan spørge andre pårørende til råds og læse om deres erfaringer. Derudover kan du læse om andre pårørendes oplevelser på vores blog Diabetes Stories.