BLIV MEDLEM

"Bare løb"

Carsten Christensen stræber højt, når han løber. Men ligesom træerne ikke vokser ind i himlen, kender han styrken i at have jordforbindelse.

Carsten Christensen, løber
- Jeg løb over målstregen som ironman. Men med tårer i øjnene, klump i halsen og alle følelserne uden på kroppen, siger Carsten Christensen. Foto: Claus Bjørn Larsen

– Jeg løber ikke for at sige: Se mig. Eller: Du kan, hvad du vil. Det er sgu ikke sikkert, man kan, siger Carsten.

– Jeg hørte engang en læge svare på, om der findes en mirakelkur til diabetes. Han sagde nej, men tilføjede, at en halv time om dagen med pulsen oppe er en slags mirakelkur, fortæller Carsten Christensen.

Den halve time og mere til er blevet en livsstil for Carsten. Løbet er taget til gennem årene, og jo større ungerne blev, jo mere tid fik han til at løbe.

– Motion er også vigtigt i forhold til min diabetes. Jeg er konstant motiveret for at holde blodsukkeret på et stabilt niveau. Og så har min kone Anette og jeg meget glæde af at dyrke sporten sammen. Men, med begge ben på jorden.

– For det skal altid være en afvejning af, hvornår det er for meget og for lidt i forhold til andre vigtige ting. For eksempel at være sammen med familie og vennerne.

Fire store løb i 2019

Carsten Christensen er 66 år og har type 1-diabetes. Han har været skolelærer i 40 år i Næstved. Siden 2009 har han løbet cirka 120 maratonløb. I 2019 gennemførte Carsten fire store løb i Sparta Big Four: maraton, halv ironman, hel ironman og sluttede med en halv maraton i september, som han, med et glimt i øjet, omtaler som ”a walk in the park”. For grundformen er rimelig god lige nu. Han er pumpebruger siden 2015 og har haft sensor siden 2017.

Uden pumpe og især sensor, ville årets Ironman have været svær at gennemføre.

Skrevet af Lisbeth Maindal og bragt i medlemsbladet november 2019

Kvinde der løber på en græsplæne

Løbetræning

Løb er godt for konditionen og kan hjælpe med at holde styr på blodsukkeret.
Læs om løbetræning og type 1-diabetes

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes