BLIV MEDLEM

"Gåturene får mig ned i gear"

Christian Bundgaard Sørensen, 44 år, Herning. Fik type 1-diabetes som 37-årig. Arbejder som el-installatør.

Artiklen er skrevet af Helen H. Heidemann, og er bragt i medlemsbladet november 2013.

Gåtur

Fotograf: Jens Bach

Hvordan får du motion?

- Jeg både løber og går i rask tempo. Jeg veksler og gør en af delene hver dag. For konditionen er det bedst for mig at løbe, og jeg behøver ikke løbe ligeså langt for at få den gode effekt. Når jeg går, skal der en længere distance til. Jeg løber mellem fem og ti kilometer, men går op til 14 kilometer hver gang. Tidligere løb jeg altid, men efterhånden syntes jeg, det blev lidt op ad bakke at løbe hver dag. Det skal planlægges bedre end en gåtur. Måske har jeg for højt blodsukker til at løbe og skal justere med insulin, inden jeg går i gang. Hvis ikke jeg har spist nok, skal jeg stoppe og spise druesukker – som jeg også altid skal huske at have med – og alt det gik jeg og småbandede over. I en periode holdt jeg derfor helt op med at løbe og gik i stedet. Her fandt jeg ud af, at det også har en god effekt at gå i et godt tempo. Det er rart at veksle med gåturene, fordi det ikke er så omstændeligt som at løbe. 

Hvilken virkning har træningen?

- Mit blodsukker bliver holdt nogenlunde i skak, og mit velvære stiger. Jeg synes, jeg får større frihed til at spise og gøre, som jeg vil og ligger mig meget gerne på sofaen bagefter og spiser Ritter Sport, som jeg elsker – med god samvittighed.

Hvordan kommer du i gang?

- Det er ikke svært. Jeg har altid været glad for sport – også inden jeg fik type 1-diabetes i en forholdsvis sen alder. Træningen gør, at jeg kommer ned i gear. Jeg reflekterer over arbejdsdagen. Det er dejligt afstressende, og jeg har det så godt bagefter. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes