BLIV MEDLEM

Hulahopring

Kan bruges til at styrke musklerne i talje, mave, hofter, ryg og ben og som tyngde- og hjælperedskab til forskellige motionsøvelser, da ringen vejer 1,7 kilo.

Øvelse: Stå med fødderne i hoftebredde eller let forskudt. Fødderne kan vende lidt udad, så kroppen er i god balance.
Hold ringen helt ind til ryggen og parallelt med gulvet. Start med at svinge ringen fra side til side med armene. Hold ringen vandret. Sæt ringen i gang med et hurtigt, fast kast, mens du bevæger/skubber hofterne fra side til side eller frem og tilbage. Du skal ikke skubbe hofterne rundt i en cirkel.
Armene kan være ude til siden, samlede foran kroppen, lodret op i luften eller på skuldrene. Skift retning efter nogle minutter, så musklerme trænes i begge sider. Er det for nemt, så gå frem og tilbage eller fra side til side i samme retning, som ringen svinger.
Lav øvelsen i et halvt til to minutter afhængig af, hvor længe du kan holde ringen i gang. Giv ikke op med det samme!
OBS: Undgå de to typiske begynderfejl: at ringen bliver sat skævt i gang, eller at hele kroppen bevæger sig alt for meget.

Virkning: Du styrker mave og ryg - korsetmusklerne - din bevægelighed og motorik.

Hulahop -mand -2

Øvelse: Stå med en hoftebreddes afstand mellem fødderne, så du har en god balance. Tag fat i hulahopringen med strakte arme. Lav en sidebøjning, hvor du klemmer siden sammen og forestiller dig, at du skal hælde vand ud af øret. Armene følger naturligt med i bevægelsen. Lav 8-12 gentagelser til begge sider.

Virkning: Du træner smidighed, bevægelighed og aktiverer de skrå mavemuskler.

Hulahop -kvinde

Øvelse: Stå med en hoftebreddes afstand og let bøjede ben. Fødderne peger ligefrem og ryggen er ret. Hold fast i hulahopringen foran dig.
Forestil dig nu, at du skal ned og sidde på en stol og op igen. Vægten placeres på hælene, og numsen søger bagud samtidig med, at du bøjer ned i dine ben. Forsøg så vidt muligt at tilstræbe dig en vinkel på 90 grader. I bevægelsen holdes ryggen ret ved at skyde brystet frem. Hænderne holder fast i hulahopringen, armene strakte. Udfør øvelsen så mange gange du kan - op til 15 gentagelser. Hold en lille pause på et minut og lav øvelsen igen. Lav øvelsen tre gange med 15 gentagelser.

Virkning: Du træner dine lår, baglår, balder og balance.

Hulahop -mand -1

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes