MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Badminton


Badminton er en meget populær ketsjersport i Danmark. Du kan enten spille én mod én i single eller to mod to i double. Spillet foregår på en afmærket bane, som er delt på midten af et net. Badminton handler om at skaffe point. Du vinder point ved at spille taktisk og placere fjerbolden på modstanderens side af nettet, så han eller hun ikke formår at returnere den.

I 2006 blev der indført et nyt pointsystem, som ligner det, der tidligere blev brugt i bordtennis. I spiller om 21 point pr. sæt. Både den servende og modtagende part scorer point ved hver vunden bold. Opstår der pointlighed ved 20, spiller I videre, indtil den ene part fører med 2 points, dog højst til 30. I en kamp spiller I bedst af 3 sæt.

Et spil for alle

Alle kan deltage i badminton. Mange badmintonklubber tilbyder træning for børn helt ned til fire års alderen, mens der også er en lang række tilbud til ældre.

Du kan dyrke badminton på mange planer. Spillet er derfor både sjovt for begynderen og den professionelle. Du behøver ingen tidligere erfaring med ketsjersport eller en særlig god fysik for at kunne nyde spillet. Badminton giver dig mulighed for at bruge kroppen på en sjov og alsidig måde. Det behøver ikke være kedeligt at komme i form.

Badmintons mange sider

Badminton lægger vægt på hurtighed, eksplosiv styrke, overblik, taktisk snilde samt teknisk kunnen. Du har således mange forskellige områder at arbejde med i forbindelse med din træning. På den måde sikrer du, at spillet aldrig bliver ensformigt.

Sporten kan endvidere være meget socialt, hvis du ønsker dette. Du kan f.eks. indmelde dig i en badmintonklub. Klubben tilbyder træning og forskellige sociale arrangementer i forbindelse med holdkampe og turneringer. Der er også rig mulighed for at finde nogen at spille med.

Du kan også vælge at spille sammen med venner og bekendte. Lej baner på timebasis i jeres lokale sportshal én dag, som passer ind i kalenderen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes