MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Beklædning og udstyr til badminton

Sko

Ejer du ikke et par indendørssko, bør du anskaffe dig et par. Badminton er et spil, som kræver pludselige bevægelser. Derfor er det vigtigt, at du har sko, som er egnet hertil. Badmintonsko er lave i sålen og stødabsorberende og derved ideelle i forbindelse med retningsskift.

Spiller du i dine løbesko, risikerer du at vride om på foden. Årsagen er, at løbesko er bygget til løb ud af en lige vej og derfor udstyret med en højere hæl. Dine badmintonsko må desuden ikke have sorte såler, da de sætter mærker på banen.

Ketsjer

En god ketsjer er alfa og omega for et godt spil badminton. Du kan købe ketsjere i forskellige prisklasser, mærker og letvægtsmaterialer. En badmintonketsjer koster mellem 150 og 3000 kroner. Er du ny indenfor sporten, er det ikke tilrådeligt at købe den dyreste, da den ikke nødvendigvis er den bedste ketsjer for dig.

Det handler om at finde en ketsjer, der passer til dine ambitioner med spillet, mens den samtidig ligger godt i hånden. Nogle kan lide at spille med en ketsjer, der er lidt gods i, mens andre vil have en lettere. Prøv dig frem. Tag f.eks. forskellige ketsjere i hånden og sving lidt med dem. Det er vigtigt, at ketsjeren er fleksibel og samtidig stærk nok til at bære den type opstregning, du har brug for.

Tag en snak med ekspedienten i din sportsbutik. Han eller hun vil kunne guide dig frem til den ketsjer, der passer til dit niveau og den prisklasse, du har i tankerne.

Fjerbolde

Boldene i badminton består enten af plastik eller fjer. Er du ny indenfor sporten, så start ud med at bruge plastikbolde. De er billigere og mere holdbare end fjerbolde. Du kan få plastikbolde med tre hastigheder: langsom, medium eller hurtig.

Start med bolde af medium eller langsom hastighed. Badminton kan være et meget hurtigt spil, og det er nødvendigt at skifte boldene ud i takt med, at du bliver bedre. Fjerbolde koster omkring 150 kroner for et rør med 12 bolde.

Badmintonbanen

Den letteste måde at anskaffe en bane på er at leje én på timebasis i en badmintonhal. Du kan også melde dig ind i en badmintonklub. Det vil prismæssigt bedre kunne svare sig, hvis du spiller regelmæssigt. For en voksen koster det mellem 1.100 kroner og små 4.000 kroner om året at være medlem af en badmintonklub.

Vil du hellere leje en badmintonbane, koster det omkring 50 kroner i timen.

Træningstøj

Den rette beklædning er vigtig i forbindelse med komfort og bevægelighed under spillet. Badminton kan være fysisk krævende, og du får hurtigt varmen af spillet. Et par shorts eller lette bukser og en T-shirt er stort set alt, du behøver. En joggingdragt er også brugbar.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes