MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kom godt i gang med badminton

Har du ikke tidligere spillet badminton eller anden ketsjersport, kan det være en fordel at melde dig ind i en klub. I klubben får du træning og kommer godt i gang med sporten.

Fordelen ved en klub er, at du altid har nogen at spille med, mens der samtidig er masser af baner til rådighed. Klubben arrangerer en del sociale arrangementer, som kan være hyggelige at deltage i.

Du kan også vælge at leje en bane og spille, når det passer dig, uden de ugentlige træningsdage, som du får i en klub. Vælger du at spille selv, skal du først og fremmest finde en at spille mod. Spørg en ven eller én i familien. Det burde ikke være svært at overtale en, du kender.

Du kan normalt leje en bane i din nærmeste sportshal på timebasis. Find din kalender frem og reservér en bane. På den måde kan du lægge dine fremtidige planer udenom dine badmintontider og ikke omvendt. Det sikrer, at du ikke aflyser eller får svært ved at passe din badminton ind i hverdagens andre gøremål.

Husk opvarmning og fairplay

Når det praktiske er på plads, er det bare med at komme ud og spille. Start altid med en god opvarmning, inden du griber ketsjeren. Opvarmning nedsætter markant risikoen for skader og øger din præstation i selve spillet. Løb nogle runder langs væggen i hallen. Brug armene, imens du løber, og sving dem, så dine skuldre bliver varmet op.

Badminton er en gentlemansport og en af de få idrætsgrene, hvor spillerne ofte selv dømmer, om bolden er inde eller ude. Det stiller naturligvis krav til spillernes moral og fairplay. Badminton handler således om god etikette – også i kampens hede. Lær spillets regler grundigt af kende. Det gør spillet spændende og langt sjovere, mens I sparer unødvendig spildtid ved at slå reglerne op eller spørge andre.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes