MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Førstehjælp til cyklen

Jo længere dine cykelture bliver, des vigtigere er det, at du kan lave din cykel i tilfælde af defekt. Du kan punktere, eller kæden kan hoppe af. Derfor er det en rigtig god idé at have lidt værktøj og reservedele med på turen og kunne bruge dem.

Kan du ikke lappe en cykel, så spørg din lokale cykelhandler til råds eller få en ven til at vise dig hvordan. Inden du tager ud på tur, så pak en lille taske, der indeholder følgende:

Slange og dækjern

Punkterer du, skal slangen skiftes. Hullet kan du lappe, når du kommer hjem. Det ændrer dog ikke på, at du stadig skal kunne lappe et dæk, hvis din reserveslange også punkterer.

Pumpe

Vælg en pumpe, der føles god at pumpe med. De små modeller er meget handy, men ikke altid de bedste. Prøv dig frem i butikken.

Kæde-deler

En kæde-deler er god at have liggende, men ikke nødvendig på kortere ture. Skal du ud på en længere tur, så tag den med, hvis din kæde knækker. Det er forholdsvist simpelt at reparere en kæde og tager ikke lang tid. Søg råd hos din cykelhandler.

Kædeolie

Hav altid kædeolie stående derhjemme. Begynder kæden at se tør ud eller giver lyd fra sig, så giv den en smule olie. Alternativt kan du hælde lidt kædeolie op i en mindre flaske og medbringe den på turen.

Værktøj

Der eksisterer meget forskelligt kombinationsværktøj, herunder sammenfoldelige unbrakonøgler og andre specialværktøjer du skal bruge til at reparere din cykel med. Spørg din cykelhandler om råd.

Opbevaring

Anskaf dig en taske, som kan rumme ovennævnte redskaber. En rygsæk er god og rummelig og har også plads til mad og drikke. Specielle cykeltrøjer har store lommer på ryggen. Du kan også bruge et mavebælte, der også kan rumme en del eller en sadeltaske, som sidder under sadlen. Vælg den opbevaringsform, som passer dig bedst.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes