MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kom godt i gang med cykling

En god træning stiller krav til dit udstyr samt planlægningen af den ruten, du begiver dig ud på. Du behøver ikke at planlægge dine ture på forhånd, men det kan være en betydelig motivationsfaktor at have et fast mål med turen, f.eks. en seværdighed eller et besøg hos en ven. Giv dig tid og planlæg en god tur, så er det nemmere at komme afsted.

Cykling er en motionsform, som stiller visse krav til din beklædning. Anskaf dig f.eks. et sæt åndbart regntøj, så du kan køre i al slags vejr.

Op på cyklen og afsted

Start med bare at komme ud og få kørt nogle kilometer. Du kan f.eks. tage cyklen til og fra arbejde. Er afstanden for stor til at starte ud på så kør nogle mindre ture, f.eks. til den station, hvor du tager toget på arbejde.

Når du har vænnet dig til cyklen, er det tid til at begive dig ud på nogle længere ture. Tag på en søndagscykeltur med en ven eller familien. Planlæg turen og sæt tid af til den.

Har du familie med små børn, kan du anskaffe en cykeltrailer. Her kan børnene sidde komfortabelt og nyde turen, mens den ekstra vægt fra cykeltraileren gør din cykeltur mere effektiv.

Får du blod på tanden og vil cykle længere eller hurtigere, kan du melde dig ind i en cykelklub. Her får du råd og vejledning omkring alt fra cykler til ruter, og du vil hurtigt kunne finde nogle cykelkammerater at træne med.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes