MIT DIABETESBLIV MEDLEM

9 gode råd om styrketræning

Træn aldrig, når du er sulten

Træn aldrig, når du er sulten, da dit blodsukkerniveau vil ligge lavt. Ved træning forbrænder kroppen ekstra meget energi, og dit blodsukkerniveau falder derfor yderligere. Det er meget vigtigt, at dit blodsukkerniveau er velreguleret før træningen, da du ellers kan risikere hypoglykæmi.

Husk at spise eller drikke lidt under og efter træningen. Du kan evt. have lidt juice med rundt. Det bliver hurtigt optaget og giver dig ekstra energi, hvis du får brug for det.

Følg et skræddersyet træningsprogram

Søg vejledning til udarbejdelsen af et passende træningsprogram, enten i fitnesscenteret eller hos din læge. Derved sikrer du ikke kun gode resultater, men også, at træningen er forsvarligt tilrettelagt i forhold til dine færdigheder og fysiske kunnen.

Varm op

Start altid træningen med en god opvarmning af hele kroppen, f.eks. en cykeltur eller let løb på et løbebånd. Når du starter selve styrketræningen, bør du begynde med et eller to opvarmningssæt før hver øvelse. Brug en belastning, der svarer til ca. 50 % af den vægt, du vil træne med i selve øvelsen. På den måde sikrer du, at de pågældende muskelgrupper og led bliver varmet godt op.

Dine opvarmningssæt må dog ikke gøre dig udmattet. Føles vægten for tung, så sæt belastningen ned.

Træn 2-3 gange om ugen

Lav et skema over, hvilke dage du kan træne. Forsøg at træne mindst 2-3 gange ugentligt. Det giver langt de bedste resultater.

Hold pauser

Træn aldrig samme muskelgruppe to dage i træk. Hold en pause og giv muskelgruppen mulighed for at komme sig oven på træningen, så den kan bygge sig stærkere til næste gang.

Varier træningen

Varier din træning. Se om du kan finde alternative øvelser. Variation sikrer fremskridt i træningen og styrker dine muskler på andre måder.

Få hjælp af en instruktør

Få nogen til at kontrollere, at du laver øvelserne korrekt. Herved sikrer du fremskridt og holder dig skadesfri. Løse vægte er sværere at håndtere end maskiner. Til gengæld giver de bedre resultater, da de stiller større krav til dig og din kontrol af vægtene. Prøv at lave dine øvelser med så stort bevægeudslag som muligt.

Træn med en ven

Træn med en ven. Det er godt for motivationen og sikrer, at du altid har en tilstede, som kan hjælpe dig.

Drik rigeligt med vand

Drik rigeligt med væske, når du træner. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes