MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Yoga


Træningsformen yoga er over 5000 år gammel, og blev oprindeligt benyttet som spirituel praksis i Indien. Yoga blev udviklet med det formål at skabe forening mellem krop og sind.

Læs om Stinas erfaring med yoga

Yogaens forfædre havde en dyb forståelse for menneskets oprindelige natur og for, hvordan mennesket opnår et liv i harmoni med sig selv og sine omgivelser. De mange forskellige yogaøvelser har til formål at skabe fysisk og psykisk ligevægt gennem balance og styrkelse af kroppen samt fred og harmoni i sindet. Heraf navnet yoga, som betyder ”forening”.

Grundlæggende handler yoga om at være til stede, i det man gør med et overskud af glæde og energi.

En rolig og kontrolleret motionsform

Der eksisterer flere former for Yoga - fra de dynamiske til de mere rolige. Fælles for dem er, at de fokuserer på at forbinde krop og sind. Yoga foregår i modsætning til mange andre motionsformer i et forholdsvist roligt tempo med øget fokus på den enkelte bevægelse.

Yoga er af den grund for alle uanset alder, køn, størrelse og tidligere erfaringer med motionsformen. Smidighed eller styrke er heller ikke nødvendige for at kunne dyrke yoga. Det vigtigste er lysten til at arbejde med sig selv og sin krop.

Yoga giver foruden indre ro, energi og overskud også en god træning af kroppens muskulatur. Gennem de mange forskellige øvelser styrkes og smidiggøres muskler, sener og led.

Yoga er derfor velegnet, hvis du ønsker at vedligeholde og træne din krop, men samtidig trænger til at slappe af og nedsætte dit stressniveau.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes