MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kom godt i gang med yoga

Yoga har den store fordel, at motionsformen kan udøves næsten overalt og kræver intet udstyr. Du får dog brug for grundig introduktion og vejledning, da træningsformen ikke umiddelbart er til at gå i gang med uden kendskab til de forskellige øvelser og filosofier. Tag derfor kontakt til et af de mange yoga-træningssteder eller dit lokale fitness- og motionscenter. Her kan du også låne specielle yogamåtter, som er rare at sidde på i de forskellige øvelser.

Der eksisterer som før omtalt forskellige former for yoga. Fitness og motionscentrene tilbyder oftest den såkaldt Power yoga, som er baseret på Astanga yoga. Denne form for yoga bygger på hurtigere og mere energikrævende bevægelser end mange af de andre former for yoga. Derfor stiller den energimæssigt større krav til den enkelte.

Vælg din form for yoga

Power yoga er stærkt anbefalingsværdig, da energiforbruget har stor effekt i forbindelse med vægttab, styrkelse af muskulatur og kredsløb. Denne form for træning minder mere om kredsløbstræning end de mere stille former for Yoga. Find den type yoga, som du finder passende i forhold til din fysiske kunnen og temperament.

Brug lidt tid på at sætte dig ind i filosofien bag dyrkelsen af yoga, før du starter. Yoga danner rammerne for meget mere end øvelser og træning og omfatter således også en måde at leve på. Det kan være en betydelig motivationsfaktor at kende lidt til yogaens historie.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes