BLIV MEDLEM

Forsikring og diabetes 1

Få et overblik over, hvilke forsikringer du med type 1-diabetes, vil have gavn af.

Livsforsikring

For at tegne en livsforsikring skal du afgive oplysninger om dit helbred. Hvis der er særlige aspekter ved dit helbred, kan forsikringsselskabet enten afvise at tegne forsikringen, beregne en forhøjet præmie eller indføre et skærpet vilkår på livsforsikringen.

Læs mere om muligheden for at tegne en gruppelivsforsikring gennem Diabetesforeningen

Ulykkesforsikring

Forsikringsvilkår varierer fra selskab til selskab, så du skal altid være opmærksom på de konkrete vilkår, som du får tilbudt. Mange forsikringsselskaber tager eksempelvis forbehold for skader, der opstår under et insulintilfælde, således at disse ikke dækkes af ulykkesforsikringen.

Forsikringen dækker typisk ikke skader, hvis hovedårsag er bestående sygdomme, som f.eks. diabetes, eller skader, som er blevet forværret på grund af en bestående sygdom.

Hvis de opståede skader ikke skyldes et insulintilfælde, eller der ikke er tale om, at de opståede skader er blevet forværret pga. diabetes, vil forsikringen som udgangspunkt dække mennesker med diabetes i samme omfang som personer, der ikke har en eksisterende sygdom.

Det kan således godt betale sig for diabetikere at have en ulykkesforsikring. Det er forsikringsselskabet, der skal bevise at skaden er sket eller forværret som følge af diabetes.

Rejseforsikring

Det er en god ide at tegne en rejseforsikring, inden du skal ud og rejse, når du har type 1-diabetes.

Læs om rejseforsikring, samt hvilke overvejelser du bør gøre, inden du rejser til udlandet

Rabat på dine forsikringer hos GF Forsikring

Diabetesforeningen har indgået et samarbejde med GF Forsikring, som betyder, at du som medlem af Diabetesforeningen får rabat på dine forsikringer og mulighed for at tegne særlige forsikringer, som er tilpasset dine behov.

Læs mere om GF Forsikring

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes