BLIV MEDLEM

Rejse og diabetes 1

Når du har diabetes og skal rejse til udlandet, er der flere forhold, som du skal være opmærksom på. Der er især tre forbehold, du bør tage med i planlægningen: insulin, rejseforsikring og lægeattest.

Hængekøje med solbeskinnet strand i baggrunden

Lægeattest

Diabetesforeningen anbefaler, at du medbringer en underskrevet lægeattest som dokumentation for, at du har type 1-diabetes.

Lægeattesten er god at have med i lufthavne for at imødekomme den skærpede sikkerhedskontrol. Den er samtidig god at have, hvis du rejser i lande, hvor der kræves dokumentation for at indføre sprøjter, kanyler og insulinpumper.

Diabetesforeningen har fremstillet en lægeattest på engelsk og dansk, som du kan printe ud og få din læge/dit ambulatorium til at stemple og underskrive.

Går du til kontrol på et diabetesambulatorie, kan du med fordel få dem til at underskrive attesten, da de praktiserende læger ofte tager et gebyr for at underskrive sådanne erklæringer.

Hent lægeattesten

Rejseerfaringer

Skiferie, charterferie, familieferier eller rygsækrejser? Rejser i Europa, Asien, Afrika - til vands, til lands eller i luften? Rejser med familien, kæresten, vennerne - eller alene? 

Det kan være en udfordring at rejse ud i verden, når du har diabetes. Derfor hører vi meget gerne fra dig, hvis du har erfaringer, du vil dele med andre rejselystne mennesker med type 1-diabetes. 

Hvis du ønsker at dele dine erfaringer og gøre dem offentligt tilgængelige her på diabetes.dk, på Instagram eller i en blog, skal du sende en mail til webredaktion@diabetes.dk.

Strandstol og parasol fra infografikken

Rejs trygt med diabetes

Her får du 10 gode råd til, hvad du bør huske, inden du pakker kufferten eller rygsækken til rejsen.

Hent de 10 råd (pdf)

Annie tog alene til Sydamerika

Annie hev nogle måneder ud af kalenderen, og forlod studielivet i København for at tage ud at rejse. Sidste stop på rejsen var Colombia.
Læs Annies rejseoplevelser

Lasse tog på backpacking i et halvt år

Sammen med kæresten Rikke rejste Lasse rundt som backpacker i New Zealand og Sydøstasien i et halvt år.
Læs Lasses rejseopleveser

Læs rejseoplevelser fra Diabetes Stories

På bloggen deler bloggere løbende deres erfaringer med at rejse. Der er indlæg om den aktive ferie, om at pakke til en rejse og meget andet.

Læs om rejser på Diabetes Stories

10 gode rejseråd til dig med diabetes

Vi har lavet en liste med de 10 bedste rejseråd for dig med diabetes.
Læs de bedste rejseråd

Læs mere om:

Insulin med på rejsen

Rejseforsikring

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes