MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mælk og syrnede mælkeprodukter

Mælk og syrnede mælkeprodukter indeholder mælkesukker, der giver stigning i blodsukkeret. Et glas mælk på 2 dl indeholder 10 g kulhydrat. Indholdet af mælkesukker er nogenlunde ens i alle produkter uden tilsat sukker, mens fedtindholdet varierer. Da fedtet overvejende er mættet fedt, dvs. usundt fedt, er det en god idé at vælge de magre produkter. Fødevarestyrelsens generelle anbefaling for mælk og syrnede mælkeprodukter er en 1/4 - 1/2 l om dagen.

Laktosefri mælk har et lavere indhold af kulhydrat. Et glas på 2 dl indeholder 6 g kulhydrat.

Som alternativ til mælk er der nogle der drikker plantedrik, såsom havre- mandel- eller soyamælk. Her varierer indholdet af kulhydrat. Læs deklarationen på kartonen.

Vælg:

  • Mælk med højst 0,7 g fedt pr. 100 g
  • Syrnede mælkeprodukter med højst 1,5 g fedt og højst 6 g kulhydrat pr. 100 g

Se Diabetesforeningens app til kulhydrattælling

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes