MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Bagning

Når du bager grovbrød, kan du anvende op til halvdelen af den samlede melmængde som groft mel og kerner. Hvis du tilsætter mere, bliver dejen meget tung, da de grove meltyper ikke har samme hæveevne som hvedemel.

Hvis du tilsætter sukker i dejen, hæver den hurtigere. I hævningsprocessen forbruges 2 % sukker i forhold til den samlede mængde af mel. Det svarer til 1 spsk. sukker til 700 g mel.
Hvis du undlader at tilsætte sukker i din dej, bliver hævetiden forlænget med ca. 15 min.

Du kan tilsætte hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner o.lign. uden at regne det med som fedt i brødet. Undersøgelser har vist, at kun en mindre del af frø m.m. optages fra tarmen, når brødet omsættes.

Minikogebogen "Godt brød - sundt og sødt" indeholder 40 opskrifter på sundt og lækkert bagværk. Her kan du også læse mere om bagning.

Køb kogebogen "Godt brød - sundt og sødt"

Under vores "Opskrifter" kan du også finde spændende opskrifter på fuldkornsboller m.m.

Gå til Opskrifter

Tema: Bag med fuldkorn

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes