MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sovs og dressing

Du kan lave varm sovs af fedtfri sky, fond, suppe, bouillon, kartoffel- eller grøntsagsvand. Jævn sovsen med sovsejævner, hvedemel eller majsstivelse udrørt i mælk eller vand.

Du kan lave kold sovs og dressing af magert syrnet mælkeprodukt, dvs. med højst 0,7 g fedt pr. 100 g, f.eks. fromage frais o.lign. Du kan lade mælkeproduktet dryppe af i et kaffefilter, hvis du ønsker en fastere konsistens. De fleste smagsgivere kan tilsættes f.eks. sennep, tomatpuré, chilisauce, krydderurter og tørrede krydderier.

Herunder får du tips til, hvordan du laver din sovs:

Let sovsen - pulversovs

Let sovsen - pandesovs

Let sovsen - opbagt sovs

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes