BLIV MEDLEM

Her kan du hente styrke

Hvad finder du styrke i, når diabetes virker uoverskuelig og overvældende?

Du tager din medicin, passer dine kontroller hos lægen og øjenlægen og forsøger at leve op til de almindelige råd om sund mad og motion. Hvad er der så egentlig tilbage, når det handler om at leve godt med diabetes? Faktisk rigtig meget.

To ud af tre fortæller, at de øger deres mentale og åndelige velbefindende ved aktiviteter, der rækker langt ud over den gængse diabetesbehandling. Det viser en spørgeundersøgelse fra Diabetesforeningen.

Tema: "Hvor henter du styrke?"

Temaet blev bragt i medlemsbladet november 2016.

Læs temaet i medlemsbladet

Mere end halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen henter således mental og åndelig styrke i frivilligt arbejde, motion og samvær med andre, mens godt en fjerdedel tyer til redskaber af mere åndelig karakter som religion, mindfulness, meditation, positiv psykologi og alternativ behandling.

Flertallet mener, at det hjælper dem til at leve et bedre liv med diabetes.

Læs hele spørgeskemaundersøgelsen fra september 2016

Hvordan har du det?

Det kan være et svært spørgsmål at svare på. Svaret afhænger af den sammenhæng, du befinder dig i og af de udfordringer, du støder på. Er du inde i en periode, hvor du føler, at du har styr på din diabetes, og at udfordringerne er små, så vil du sikkert føle dig ovenpå – og det modsatte, hvis du oplever store udsving i dit blodsukker, og du har prøvet alt.

Du kan blandet andet læse om mindfulness og positiv psykologi, og hvad du kan bruge det til. Der findes andre accept- og afslapningsmetoder end mindfulness og positiv psykolig, som du sagtens kan anvende til samme formål.

Læs om mindfulness

Læs om positiv psykologi

Samtaler med en fagperson

Mange mennesker med diabetes oplever at have det så skidt, at de har brug for en fagperson at snakke med. I nogle praksisser har du mulighed for at booke tid til samtaler med sygeplejersken eller lægen. På nogle ambulatorier er der tilknyttet en psykolog med speciale i diabetes, hvor du kan få gratis hjælp.

Det er meget forskelligt, hvad de enkelte steder tilbyder af hjælp, det er derfor en god ide at forhøre dig hos din behandler, hvad de kan tilbyde.

Du har også mulighed for selv at opsøge hjælp hos en psykolog. Der findes psykologer rundt om i hele landet, som har kendskab til diabetes. 

Læs om dine rettigheder for at få psykologhjælp

Mød andre med type 2-diabetes

Mange med diabetes og deres pårørende har stor glæde af at dele erfaringer med andre i samme situation. Hvad enten om du har type 2-diabetes eller om du er pårørende, så har diabetesforeningen en række muligheder for dig, som har lyst til at møde andre.

Læs om vores motivationsgrupper

Læs om vores lokalforeninger

Læs om Diabetesrådgiverne

Læs om andres erfaringer med livet diabetes på bloggen Diabetes Stories

Læs om facebookgrupper

Lasse er mentor for otte-årige Magnus

23-årige Lasse får det bedre, når han gør noget for andre.
Læs Lasses historie

Susanne finder styrke gennem sin stærke tro på gud

55-årige Susanne døjer udover sin type 2-diabetes også med en række andre sygdomme. Hun finder styrken i troen på gud.
Læs Susannes historie

Tina bruger mindfulness til at finde ro

44-årige Tina er mor til tre børn med type 1-diabetes og kender om nogen til bekymringer. Tina dyrker mindfulness for at blive bedre til at tackle bekymringerne på en konstruktiv facon.
Læs Tinas historie

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes