BLIV MEDLEM

Identitet

Diabetes påvirker ikke kun dit fysiske helbred. 7 ud af 10 oplever, at diabetes i en eller anden udstrækning er blevet en del af deres identitet. Det viser en ny spørgeundersøgelse blandt Diabetesforeningens medlemmer. Læs i dette tema, hvordan 23-årige Rikke Øgelund Nielsen med
type 1-diabetes og 62-årige Pia Lindqvist med type 2-diabetes hver især oplever at have fået diabetes. Diabetespsykologerne giver dig deres bedste råd til at leve godt med diabetes. 

Artikler i dette tema

"Jeg er ikke længere hende, der kan det hele"

Pia Lindqvist har type 2-diabetes og elsker at lave god mad og desserter – men bliver overmandet af dårlig samvittighed, når hun ikke formår at leve sundt.
Læs Pias historie

Diabetes er en del af dig - på godt og ondt

Diabetespsykolog Clea Bruun Johansen finder at diabetes kan føre en identitetskrise med sig, men at det også kan øge din selvtillid.
Læs interviewet med Clea Bruun Johansen

Sådan undgår du at blive din sygdom

Diabetespsykolog Åse Nielsen ved Steno Diabetes Center Aarhus giver her seks gode råd til dig, der gerne vil have diabetes til at fylde mindre.
Læs Åse Nielsens gode råd

Medlemsblad maj 2019 

Mod på mere?

I medlemsbladet Diabetes fra maj 2019 kan du, foruden temaet om identitet, læse mere om forskellige temaer inden for diabetes. God læselyst!
Læs medlemsbladet fra maj 2019

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes