BLIV MEDLEM

Bed andre om hjælp

Der kan være større chance for at lykkes med at ændre vaner, hvis det ikke kun er dit eget individuelle projekt. Her kommer nogle forslag til, hvem du kan hive fat i.

Tina Linaa, seniorfaglig rådgiver i Diabetesforeningen og certificeret coach, har lavet denne liste med gode råd til, hvor du kan få hjælp til livsstilsændringer:

1. Få hjælp af dine nære
Inddrag andre i processen, og gør det til et fælles projekt. Det kan være din partner, familie, en ven eller dine kolleger – dem, du synes, er vigtige i dit liv. Måske du har nogle venner, der også vil dyrke mere motion eller nogle kolleger, der vil tabe sig og derfor sammen med dig finder et alternativ til kagen på kontoret og får aftaler om fælles gåture efter arbejdstid.

2. Få hjælp af din behandler
Spørg din behandler, om han eller hun har mulighed for at guide dig igennem et godt forandringsforløb. Nogle vil være super dygtige, og andre vil måske ikke have redskaberne og tiden til det.

3. Få hjælp i din kommune
Undersøg, hvilke tilbud der er for patientuddannelse i din region eller kommune. Patientuddannelse har oftest som formål at understøtte forandringsprocesser og skabe sunde vaner.

4. Få hjælp af en coach eller psykolog
Du kan betale en coach eller en psykolog for at hjælpe dig med at formulere konkrete og realistiske mål, en fornuftig plan for, hvordan du gennemfører samt støtte i forløbet. Hvis du er tilknyttet et ambulatorium, kan du spørge, om der er en psykolog, du kan få hjælp hos.

5. Få hjælp af andre på Facebook
På Facebook findes der en række grupper, hvor du kan skrive med ligesindede.

Find en oversigt over facebookgrupper relevant for dig med type 2-diabetes

6. Få hjælp i Diabetesforeningens netværk
I Diabetesforeningen er der flere muligheder for at møde andre med diabetes i vores lokalforeninger og motiovationsgrupper.

Mød andre med type 2-diabetes

7. Få hjælp af erfarne diabetikere og fagspecialister hos Diabetesrådgiverne
Du kan ringe eller skrive til Diabetesrådgiverne. Her kan du tale med erfarne diabetikere, som ved, hvad det vil sige at leve med diabetes, eller får råd og vejledning fra bl.a. en diætist, en psykolog, en socialrådgiver og en diabetessygeplejerske.

Kontakt Diabetesrådgiverne

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes