BLIV MEDLEM

Kend dit blodsukker

Brug en måned på at lære dit blodsukker at kende og nedsæt din risiko for følgesygdomme. Her får du et simpelt redskab til at lære dit blodsukker bedre at kende.

Når du har type 2-diabetes får du målt dit langtidsblodsukker hos lægen hver tredje måned. Her får du et samlet indblik i dit blodsukker over de sidste tre måneder. Men du kan ikke se, hvordan dit blodsukker svinger fra dag til dag. Og det kan derfor være svært at se, hvad der gør, at dit blodsukker går op eller ned i hverdagen - og dermed hvad du kan gøre for at styre blodsukkeret bedre.

Det giver god mening at holde øje med, hvad der får dit blodsukker til at svinge - også når du har type 2-diabetes. Så kan du nemlig handle på det og nedsætte din risiko for at få følgesygdomme. Her får du en simpel metode til at holde øje med de ting, der påvirker netop dit blodsukker.Guide til blodsukkermåling

  • Hent skemaet til blodsukkermåling:

Hent skemaet som printvenlig pdf

Hent skemaet som Word-skabelon

  • Find dit blodsukkermåleapparat frem
  • Læg skemaet sammen med dit måleudstyr, så du har det ved hånden til alle målinger
  • Mål dit blodsukker 5 gange i løbet af dagen i den følgende måned. Husk at følge skemaets struktur for målingerne:
  1. Gæt på hvad du tror, dit blodsukker er inden måling
  2. Noter herefter dit målte blodsukker

Vær opmærksom på, at du selv skal købe ekstra teststrimler til undersøgelsen. 

Har du spørgsmål til brug af blodsukkermålingerne, så kontakt Diabetesrådgiverne via telefonnummer: 63 12 14 16 og spørg efter diabetessygeplejerske, Lene Kølle.

Erfaringsudveksling 

16 personer med type 2 diabetes har gennemført ovenstående intensive blodsukkermåling i løbet af oktober/november 2020 – for at dele deres erfaringer med dig. 

De har svaret på spørgeskemaer med spørgsmål om, hvorfor de ville deltage. Og på hvad de fik ud af at deltage. Inden jul får deltagerne spørgsmål om, hvordan de anvender den opnåede indsigt i dagligdagen efter det intensive forløb. De samlede erfaringer vil blive beskrevet i et medlemsblad i løbet af foråret 2021.

Illustration af mand og kvinde

Ny med diabetes 2

Er du ny med type 2-diabetes? Få råd og vejledning til den første tid.
Gå til ny med diabetes 2

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes