MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Insulintyper

Der findes forskellige insulintyper. Din læge kan hjælpe dig med at finde den rigtige.

Lægen vil foreslå det insulinpræparat, som han/ hun vurderer, at du har bedst gavn af. I finder sammen en løsning ud fra netop din livssituation og dine blodsukkermålinger. De mest almindelige typer insulin er:

Human insulin

Human insulin har været på markedet siden 1980’erne. Det humane insulin laves af gensplejsede gærceller, og er magen til menneskets egen insulin.

Hidtil var human insulin den eneste type insulin på markedet, men nu bliver der også produceret analog-insuliner.

Analog-insuliner

Analog-insuliner er nye insulintyper, hvor man har ændret en anelse på opbygningen af insulinmolekylet. Det betyder, at de hurtigtvirkende insulin-analoger virker hurtigere, mens virkningsvarigheden derimod er kortere end almindelig hurtigtvirkende insulin.

For de nye langsomtvirkende analoger er både virkningsvarighed og virkning fra dag til dag mere stabil sammenlignet med de almindeligt langsomtvirkende insuliner.

Hurtigtvirkende insuliner og langsomtvirkende analog-insuliner er klare insuliner, der ikke behøver blanding inden brug. Almindeligt langsomtvirkende insulin og blandingsinsulin skal du derimod blande grundigt (ikke ryste) før brug.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes