MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Hvordan behandles neuropati?

Der er forskellige måder at behandle neuropati på. Den vigtigste er en god diabetesbehandling, da den kan bremse en forværring af sygdommen.

Behandlingsmuligheder

Nedsat følesans på grund af neuropati kan ikke behandles med medicin. Smerter og snurrende fornemmelser i fødder og ben kan behandles med et mildt smertestillende middel sammen med et mildt sovemiddel. Man kan også behandle med andre former for medicin, f.eks. tabletter, der bruges mod epilepsi og depression.

Problemer med mave og tarme kan til tider behandles med medicin, der øger bevægelsen i mave og tarm. Man kan også hjælpe maven med det arbejde, den normalt skal udføre, ved at tygge maden grundigt, mose eller blende den. En hjælp kan også være at spise færre måltider og nedsætte mængden af fed mad.

Problemer med at tømme blæren kan afhjælpes medicinsk.

En særlig creme kan anvendes til at reducere svedproduktion.

Man kan behandle impotens på forskellig vis. F.eks. med en lokal behandling med medicin, som påvirker svulmelegemet i penis, eller tabletter. Tabletter må dog ikke anvendes, hvis du får nitroglycerin for hjerteproblemer.

Svimmel

Hvis du lider af svimmelhed som følge af for lavt blodtryk, kan det gavne at bruge støttestrømper. Det er også muligt at øge blodtrykket med mere salt gennem kosten. Der er også mulighed for medicinsk behandling. Du bør desuden vænne dig til at rejse dig langsomt, når du har siddet eller ligget ned.

Tal nærmere med din læge om behandlingsmuligheder, hvis du bliver ramt af neuropati.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes