BLIV MEDLEM

Gåture: "Bandit hjalp Wibeke i gang med motion"

Wibeke Steenlykke tilskriver sin hund, at hun har tabt sig og fået bedre styr på blodsukkeret.

Foto: Bjarke Ørsted

Teksten er skrevet af Helen H. Heidemann.

Hunden hedder Bandit, men det er faktisk ganske misvisende, for den hverken gør eller opfører sig dårligt på anden vis, fortæller dens ejermand, 67-årige Wibeke Steenlykke, der har type 2-diabetes.

- Jeg takker min Gud og skaber for den lille nuttede møgkøter, for uden den havde jeg slet ikke tabt mig, som jeg har, og fået meget bedre styr på mit blodsukker.

Hun går tur med Bandit to til tre gange om dagen, og gåturene er på omkring 45 minutter. Wibeke har tabt sig 18 kilo, siden hun i april sidste år fik Bandit, og hendes langtidsblodsukker er faldet fra over 10 % (86 mmol/mol)  til cirka 5 % (31 mmol/mol).

- Jeg har også været med i et sund zone-projekt i mit boligområde, og det har gjort mig meget klogere. Jeg drak for eksempel to liter letmælk om dagen, nogle gange tre, og kunne sagtens spise et kilo frugt om dagen også. Det går jo ikke, men jeg vidste slet ikke, hvor dårligt det var for mig.

- Men uden Bandit var det altså slet ikke blevet så godt, som det er blevet, og jeg får også rigtig meget energi af alle mine gåture.

Tilskud til hund

Wibeke mener faktisk, at man burde kunne få tilskud til en hund, hvis man har diabetes, og at boligforeninger altid burde tillade hunde.

Bandit bor nemlig ikke hjemme, men hos Wibekes søn 12 kilometer fra hendes lejlighed i Køge, hvor hunde ikke er tilladt.

- Men det er ikke noget problem at køre lidt længere sydpå for at gå med Bandit.

Og det der med, at man jo bare kan gå en tur, selv om man ikke har en hund, den køber hun ikke:

- Nej! Hvis jeg ikke havde Bandit, ville jeg da bare blive på sofaen. Når han står og hopper og danser, så må man jo ud. 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes