BLIV MEDLEM

Roning: "Jeg elsker at være på vandet"

Karen Fahrenholtz er fysioterapeut og arbejder som visitator i ældreplejen i Næstved kommune. Hun er 55 år og har insulinbehandlet type 2-diabetes. Hun foretrækker udendørs motion og er især glad for at ro.

Foto: Claus Bjørn Larsen

Artiklen er skrevet af Helen H. Heidemann, og er bragt i medlemsbladet september 2014.

Hvorfor ror du?
- Jeg kan bedst lide at være uden for, når jeg skal dyrke motion. Jeg har tidligere spillet tennis, men fik ondt i den ene arm. I roning kommer man ikke helt ud i yderstillingerne som ved tennis, så det er bedre. Roning er også socialt. Man er afhængig af andre. Man kan ikke være derhjemme og sige, “nej, jeg gider alligevel ikke tage til roning”, når man har skrevet sig på et hold. Vi har et godt fællesskab og får snakket hyggeligt undervejs. Og så er der alle naturoplevelserne. Der er flotte solnedgange og udfordrende bølger. Vi sejler på Karrebæk fjord, hvor man kan være heldig at se ørne over Gavnø, høre isfugle eller nattergale. Jeg elsker at være på vandet, og det vigtigste er, at det er sjovt og giver gode oplevelser.

Hvordan styrer du blodsukkeret?
- Vi er ofte på vandet i tre til fire timer. Halvvejs holder vi gerne pause, hvor vi lægger til i sivene og får en kop varm te. Her spiser jeg som regel en klapsammenrugbrød. Er det en hurtig tur uden pause, spiser jeg typisk et æble, når jeg er styrmand undervejs. På de lange ture sørger jeg også for at være styrmand midt på turen, så jeg eventuelt kan spise lidt. Det plejer at passe rigtig godt.

Hvilken effekt har træningen?
- Jeg tror, at roning er med til at stabilisere mit blodsukker. Det er godt at få brændt noget krudt af, og roning er også god kredsløbstræning. Jeg får brugt hele kroppen: arme, ben, ryg og mave. Skal roning have rigtig stor effekt, skal man dog ro anderledes, end jeg gør. Jeg lægger flere kræfter i om vinteren, når jeg træner i romaskine. Om vinteren svømmer jeg også, for man skal være en god svømmer for at få lov til at komme på vandet. Så besøg i svømmehallen er også min måde at holde mig i form på.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes