BLIV MEDLEM

Projekt "Golf og diabetes"Hvor meget gavner golf? Det er vi ved at undersøge sammen med Dansk Golf Union. Et af forsøgsstederne er Holbæk Golfklub. På Verdens Diabetesdag var sundhedsministeren på besøg i Holbæk for at høre mere om projektet. Se filmen og bliv klogere på, hvor sundt golf er. Filmen er produceret af Dansk Golf Union.

Om forskningsprojektet

Diabetesforeningen hjælper Dansk Golf Union med at finde deltagere til et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge effekten på sundheden af et golftræningsforløb for personer med type 2-diabetes, der ikke spiller golf i forvejen.

Institut for Folkesundhed ved Århus Universitet og Center for Diabetesforskning, Gentofte Hospital har i samarbejde med Dansk Golf Union og tre golfklubber i Holbæk, Smørum og Århus udviklet et forløb, hvor personer med type 2-diabetes vil gennemgå et golftræningsforløb der starter i foråret 2017 eller foråret 2018.

Projektet ”Golf og Diabetes” skal undersøge, om golf kan øge det fysiske aktivitetsniveau for diabetikere og være med til, at man fastholder en mere aktiv livsstil på sigt. Et blivende øget fysisk aktivitetsniveau er væsentligt, da det har en positiv effekt på type 2-diabetikere.

Udover golftræning bliver deltagerne løbende undersøgt på tre forskellige forsøgsdage (ved start, efter seks måneder og efter et år) for at se udviklingen i deres kondition og generelle sundhedstilstand. Deltagerne får et superviseret golftræningsforløb i en golfklub enten i 2017 eller i 2018.

Forløbet består både af praktisk og teoretisk træning, en mentorordning og et tilbud om deltagelse i begynderturneringer. Der tilrettelægges et træningsforløb, som tilpasses deltagernes niveau. I forløbet fokuserer vi på, at deltagerne skaber relationer i klubben, udvikler deres spil og har det sjovt.

Totalt strækker forløbet sig over et år. Golfklubberne varetager træningen og vil også forsyne deltagerne med udstyr.

Projektet er godkendt ved De Videnskabsetiske Komitéer ved Region Hovedstaden (protokolnr. H-17001697).

Lars tester golf

55-årige Lars Rosenquist, der har type 1-diabetes, måtte erkende, at golf er en hel del mere motion, end man umiddelbart skulle tro.
Læs om Lars' erfaring

Læs mere 

Nyheden om forskningsprojektet: Har golf en gavnlig effekt på type 2-diabetes?

Diabetesforeningen og DGU udvider samarbejdet

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes