BLIV MEDLEM

Råvarer

Det, du spiser, påvirker dit blodsukker. Når du har diabetes, er det derfor godt at kende dine råvarer. Her kan du finde viden om nogle af de råvarer, Diabetesrådgiverne oftest får spørgsmål til.

Brød, kartofler, ris, pasta, m.m.

Disse råvarer kan du kende på, at de ofte har et højt indhold af kulhydrater. Derfor påvirker de også ofte blodsukkeret i stor grad, når man har diabetes. 

Læs mere om brød, kartofler, ris, pasta, m.m. 

Drikke

Nogle drikkevarer påvirker blodsukkeret mere end andre. På denne side kan du få råd om drikkevarer generelt, drikkevarer med alkohol og sukkerfri drikke.

Læs mere om drikke

Grøntsager og frugt

Meget frugt og grønt er fyldt med vitaminer og kostfibre. Men er der noget frugt og grønt, der er bedre end andet, når man har diabetes? 

Læs mere om grøntsager og frugt

Fisk, kød, æg og bælgfrugter

Fisk, kød, æg og bælgfrugter er alle gode kilder til protein i vores mad. Her får du vores råd til proteinrige råvarer, når du har diabetes. 

Læs mere om fisk, kød, æg og bælgfrugter

Olie, mælk, mælkeprodukter, nødder og kerner

Denne samling råvarer er typiske kilder til fedt i vores kost. På siden får du viden om de fedtholdige råvarer, og gode tips til "det sunde fedt". 

Læs mere om olie, mælk, mælkeprodukter, nødder og kerner

Sukker og sødemidler

Spiser du sukker, vil dit blodsukkker stige. Derfor får vi tit spørgsmål til sukker og alternative sødestoffer, som kan hjælpe til at forsøde madlavningen, når man har diabetes.

Læs mere om sukker og sødemidler

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes