MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mælk og syrnede mælkeprodukter

Mælk og syrnede mælkeprodukter indeholder mælkesukker, der giver stigning i blodsukkeret. Indholdet af mælkesukker er nogenlunde ens i alle produkter uden tilsat sukker.

Fedtindholdet er forskelligt. Da fedtet overvejende er mættet fedt, dvs. usundt fedt, anbefaler vi, at du vælger de magre produkter. I løbet af en dag kan du drikke eller spise 1/4 -  1/2 l mager mælk og/eller syrnet mælkeprodukt fordelt over dagen.

Vælg:

  • Mælk med højst 0,7 g fedt pr. 100 g
  • Syrnede mælkeprodukter med højst 1,5 g fedt pr. 100 g og uden tilsat sukker
  • Vælg ost med højst 17 g fedt pr. 100 g (30+)

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes