MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sovs og dressing

Du kan lave varm sovs af fedtfri sky, fond, suppe, bouillon, kartoffel- eller grøntsagsvand. Jævn sovsen med sovsejævner, hvedemel eller majsstivelse udrørt i mælk eller vand.

Du kan lave kold sovs og dressing af magert syrnet mælkeprodukt, dvs. med højst 0,7 g fedt pr. 100 g, f.eks. fromage frais, skyr o.lign. Du kan lade mælkeproduktet dryppe af i et kaffefilter, hvis du ønsker en fastere konsistens. De fleste smagsgivere kan tilsættes f.eks. sennep, tomatpuré, chilisauce, krydderurter og tørrede krydderier.

Vil du have tips til, hvordan du skærer ned på fedt og kalorier i din mad, så klik på nedenstående link og se film om, hvordan du reducerer fedt i din madlavning.

Se film om madlavning her

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes