BLIV MEDLEM

Stegning

Generelt anbefaler vi, at du varierer din måde at tilberede den varme mad på. Vælg én dag ugentligt, hvor du pandesteger maden. Ovnstegning er et godt alternativ. Du kan også tørstege på en pande eller grillstege.

Når du steger maden på pande eller i gryde, er det bedst at vælge fedtstof med et højt indhold af enkeltumættede fedtsyrer som rapsolie, olivenolie eller flydende margarine, som samtidig har gode stegeegenskaber.

Olier med et højt indhold af flerumættede fedtsyrer (vindruekerneolie, solsikkeolie og majsolie) er mindre velegnede til stegning.

Opvarmning kan ødelægge umættede fedtsyrer. Hvis du steger i olie, skal du sikre dig, at olien er tilpas varm, når du lægger kødet på panden. Hvis den ryger, er den for varm, og omdannelsen af fedtsyrerne er i gang. Du bør derfor kassere olien. Du kan vurdere temperaturen på olien ved at lægge en brødterning eller et stykke grøntsag i olien under opvarmningen. Når olien har en tilpas varme, syder det omkring det stykke, du har lagt på panden.

Steg generelt ved lave temperaturer. Steg til gengæld i lidt længere tid til kødet, fjerkræet eller fisken er helt gennemstegt.

For at undgå, at stegefedtet trænger yderligere ind i maden, er det vigtigt, at du fjerner maden fra panden, lige så snart den er stegt færdig.

Her kan du se en kort film om stegning:

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes