BLIV MEDLEM

Samvær og sund mad


Carl _Nielsen _MotivationsgruppeGennem fire måneder mødtes en gruppe type 2-diabetikere hver tirsdag aften for at lære om diabetes og motivere hinanden til en sund livsstil.

At det nytter, kan Carl Nielsen tale med om. For ham har møderne i Motivationsgruppen været en fantastisk positiv oplevelse, der har givet ham et stort skub i den rigtige retning. Carl, fik type 2-diabetes for ca. 10 år siden, men først nu føler han, at han har fået styr på sin diabetes.

- Tidligere lukkede jeg nok øjnene lidt for min sygdom – også selvom jeg havde oplevet, hvordan min mor døde af sin sukkersyge, siger Carl Nielsen, der gennem hele forløbet har haft sin kone, Gerda, ved sin side. Det har betydet meget for dem begge at deltage i motivationsgruppen.

- Her fire måneder efter jeg startede i gruppen, kan jeg bare sige, at jeg har været meget, meget glad for det samlede udbytte. Både fysisk og psykisk. Jeg har fået mod på at spise 'rigtigt', og jeg nyder at gå lange ture i naturen – alene eller sammen med andre, siger Carl, der har tabt i alt 14 kg i løbet af de fire måneder.

Som pårørende har Gerda især været glad for de aftener, hvor der var fælles madlavning. Ved at prøve nye retter, har hun oplevet, hvordan de forskellige råd om diabetesmad 'faldt på plads'. Og hun er blevet inspireret til at lave ny og spændende diabetesmad, som hun prøver af derhjemme, hvilket Carl nyder godt af.

Selvom Carl udmærket kender de alvorlige komplikationer til diabetes, har det alligevel været svært for ham at ændre livsstil. Carl fortsatte stort set med at leve, som han altid havde gjort – også efter han fik konstateret type 2-diabetes. Carl har haft et aktivt og spændende arbejdsliv, der bl.a. indebar lederansvar, rejser, udstationering og masser af god mad og drikke, og den livsstil var svær at slippe.

Da han mødte op i motivationsgruppen vejede han 103 kg, og hans blodsukker lå permanent mellem 12 og 18 – og nogle gange endnu højere. Fire måneder senere var vægten nede på 89 kg og Carl har nu et blodsukker, der konstant ligger under 10. Hans mål er at nå ned på 83 kg.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes