MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Vil du være eller blive diabetesmakker?

Få en diabetesmakker og få støtte til din hverdag med type 2-diabetes. Eller bliv diabetesmakker og hjælp andre med type 2-diabetes.


Mennesker, der lever med diabetes, er ofte meget alene med deres sygdom, og har selv ansvaret for at spise rigtigt og passe på sig selv. Selv om den professionelle indsats er vigtig, kan den ikke stå alene, når det drejer sig om at begrænse følgesygdomme ved at ændre vaner eller livsstil.

Derfor tilbyder Diabetesforeningen nu i samarbejde med Center for Diabetes i Københavns Kommune en ny makkerordning.

Ordningen er lige nu i udviklingsfasen og bliver derfor først afprøvet i København i Tingbjerg og Sydhavnen. Københavns Universitet følger ordningen undervejs og sikrer løbende optimering af tilbuddet. Hvis resultaterne bliver gode, udbredes ordningen til at dække alle udsatte københavnere med type 2-diabetes. 

Vil du være diabetesmakker?

Et forløb som diabetesmakker varer et halvt år. Du bliver naturligvis klædt på til opgaven og får løbende mulighed for sparring og støtte, så du selv kan yde den bedste støtte. 

Som diabetesmakker kan du f.eks. tage med til møder i kommunen og hos lægen, I kan gå ture eller lave mad sammen eller andet, der kan være med til at skabe ro og tryghed i en svær hverdag. 

Læs mere om "Sammen om diabetes"

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes