BLIV MEDLEM

Hvad kan jeg selv gøre?

For at leve et godt liv med din diabetes er det vigtigt, at du passer godt på dig selv.

Illustration af kok, hjerter, løbesko, rygestop, sund mad, vægttab og motion
Der er mange forskellige ting, du kan gøre for at styre din diabetes.

Det kan være svært at ændre livsstil fra den ene dag til den anden. Nogle har det bedst med små skridt, mens andre helst vil starte et helt nyt liv fra den ene dag til den anden med helt nye vaner og rutiner.

Få overblik over hverdagen

Det er en god idé at have et godt overblik over dinhverdag, når du har diabetes. Ofte er det, vi gør, så indgroet en del af os, at vi ikke lægger mærke til det. Spiser du mon lige så sundt og varieret, som du går og tænker, at du gør? Eller er der plads til forbedringer? Og hvor meget bevæger du dig i løbet af en dag?

Diabetesdagbog

For at få et overblik over dine vaner, kan du eventuelt starte din egen diabetesdagbog. Her kan du for eksempel skrive ned, hvad du spiser, hvornår du spiser, hvornår du bevæger dig og hvordan.

Måske har du lyst til at skrive ned hver eneste dag. Måske en gang om ugen. Måske bare et par enkelte gange. Det vigtigste er, at du giver dig selv muligheden for at få øjnene op for, hvordan du egentlig lever dit liv. Du kan eventuelt bruge digitale værktøjer til at registre og notere i.

Ud over at du selv får et overblik over, hvad du gør, kan du tage dine noter med til  lægen/sygeplejersken. Sammen kan I drøfte, hvilke vaner du skal holde fast i, og hvilke vaner der kalder på en ændring.

Brug for konkrete råd og redskaber?

Find inspiration herunder og tal med din læge om, hvordan I bedst kan lægge en plan, som vil virke for dig i din situation. Diabetesrådgiverne sidder også klar med råd og inspiration til hvordan du tager hånd om dig selv og din diabetes.  

Mad

Motion 

Vægttab

Rygestop

Balancekort

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes