BLIV MEDLEM

Folkemødet 2016

Folkemødet på Bornholm fandt sted den 16.-19. juni 2016. Diabetesforeningen deltog igen for at sætte politisk fokus på diabetessagen.

Politisk fokus på diabetessagen

Diabetesforeningen var til stede med en særlig indsats under overskriften: ”National handleplan for diabetes”. Vi formidlede de nyeste videnskabelige resultater fra Diabetes Impact Study og kom med bud på, hvordan samfundet kan håndtere den stigende diabetesudfordring.

Dette mundede ud i en lang række debatter, hvor bl.a. sundhedsminister Sophie Løhde åbnede det store ”Diabetes Topmøde”.

Topmødet samlede politikere, faglige aktører og industrien til en drøftelse af, hvad de ser som de største udfordringer for patienterne og i behandlersystemet.

Derudover fremsatte de egne forslag til hvilken politisk handling, der kan vende diabetesudviklingen, mindske uligheden i diabetes og reducere samfundsomkostningerne på sigt.

Læs mere om Impact Study

Fokus på unge med diabetes på skibet i Allinge Havn

Diabetesforeningen var for første gang til stede med et skib, der lå centralt i Allinge Havn. På skibet blev der holdt debatmøder med politikere og faglige aktører, hvor der blandt andet blev sat fokus på, hvordan patientuddannelse kan sikre varige livsstilsændringer.

På skibet satte Diabetesforeningens frivillige fra ungegrupperne fokus på de udfordringer, man møder som ung med diabetes med forskellige aktiviteter og happenings.

Du kan læse mere om de mange debatter og aktiviteter i programmet for Diabetesforeningens deltagelse på Folkemødet 2016

Diabetesforeningens program for Folkemødet på Bornholm 2016 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes