BLIV MEDLEM

Folkemødet 2019

Årets folkemøde på Bornholm fandt sted den 13. – 16. juni. Diabetesforeningen deltog igen i år med særligt fokus på diabetessagen og implementering af den nationale handleplan for diabetes.

I 2019 var fokus primært på implementeringen af den nationale handlingsplan, med afholdelse af Diabetes Topmødet. Herudover satte vi i samarbejde med Dansk Håndbold Forbund fokus på de gavnlige fysiske og psykiske effekter af fysisk aktivitet og boldspil.  


Vi har kogt vores tre dage på Folkemødet ned til to minutter.

Diabetes Topmødet – fokus på sammenhæng i behandling

I år satte vi på Diabetes Topmødet fokus på, hvordan vi sikrer, at handlingsplanen er med til at skabe reel sammenhæng i behandlingen for diabetespatienter i et nært, tværsektorielt (og måske nyt) sundhedsvæsen. Herudover uddelte Diabetesforeningen igen i år handlingsprisen til et projekt eller initiativ, der har gjort en særlig indsats for at skabe sammenhæng i behandlingen for mennesker med diabetes. Prisen gik i år til TværSam-projektet, der arbejder med sammenhængende behandling for mennesker med type 2-diabetes i Københavns Kommune.

Læs mere om handlingsprisen og årets vinder

Diabetesquiz med bløde bolde

Diabetesforeningen og Dansk Håndbold Forbund satte fokus på sundhedseffekterne af holdsport, da vi satte en række kendisser, politikere og mennesker med diabetes i stævne til en omgang håndboldfitness. Deltagerne fik sved på panden, når det både handlede om at score mål og have sin paratviden om diabetes og håndbold på plads.

Ung med diabetes

På Folkemødet var det også muligt at møde vores frivillige unge, som stod klar ved et pop-up event i Allinge. De unge opfordrede publikum til at give deres bud på viden om diabetes. Der var rig mulighed for at få en snak om hverdagens diabetesdilemmaer, og hvad fællesskab med andre unge som har diabetes betyder. 


De unge frivillige giver stof til eftertanke på Kirkepladsen i Allinge.

Delegationen fra Diabetesforeningen præsenterer programmet for folkemødet 2019.

Program: Diabetesforeningen på Folkemødet

Er du nysgerrig på de arrangementer, som Diabetesforeningen deltog i, så orientér dig her i programmet.

Se programmet

Du kan også læse om formålet med Folkemødet på den officielle hjemmeside: www.folkemoedet.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes