BLIV MEDLEM

Kampagner

Diabetesforeningen afholder årligt en række kampagner, som skal være med til at sætte fokus på, at diabetes er en alvorlig sygdom.

Foto: Martin Dam Kristensen

Formålet er at skabe kendskab til sygdommen, oplyse om diabetes og forebyggelse samt medvirke til at de alvorlige følgesygdomme undgås. Formålet med Diabetesforeningens kampagner er samtidig at øge tilgangen af medlemmer og bidrag til foreningens arbejde.

Verdens Diabetesdag

Verdens Diabetesdag blev afholdt for første gang som international mærkedag i 2007 og blev fejret verden over. Fællesnævneren for alle arrangementerne den dag er en blå cirkel, som symboliserer forenet støtte til diabetessagen.

Globalt set lever mere end 246 millioner mennesker i dag med diagnosen diabetes. For at sætte verdensomspændende fokus på diabetessagen, har FN gjort den 14. november til en årlig international mærkedag for diabetes. En dag som Diabetesforeningen bakker op om i hele landet.

Læs mere om Verdens Diabetesdag

Skrabelotteri

Diabetesforeningens skrabelotteri er en årligt tilbagevendende begivenhed og en af foreningens vigtigste indtægtskilder.

Overskuddet fra lotteriet går til at sikre, at foreningen kan holde børne- og familiekurser, støtte til forskning og forskningsformidling af diabetes, forebyggelse og kæmpe diabetikernes sag over for politikere og myndigheder.

Lodderne sælges i dag på gader og stræder af Diabetesforeningens frivillige og tusindvis af børn, unge og voksne fra en lang række af idrætsforeninger, skoler og klubber.

Læs mere om skrabelotteriet

Roadshowet 'Ung med diabetes'

Diabetesforeningens roadshow 'Ung med diabetes' er et foredrag, der gør tilhørerne klogere på, hvad det vil sige at leve med type 1-diabetes.

Læs mere om roadshowet

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes