BLIV MEDLEM

Dansk netværk for tobaksforebyggelse

Diabetesforeningen er med i netværket ”Dansk netværk for tobaksforebyggelse”, som indgår i det europæiske netværk for tobaksforebyggelse - European Network for Smoking Prevention, ENSP.

Netværket blev oprettet i 1997 og har til formål at styrke den nationale og lokale tobaksforebyggelse og sikre en koordinering af indsatsen, for at begrænse tobaksrygning og anden brug af tobak i Danmark.

Deltagere

Medlemmerne af netværket er ud over Diabetesforeningen: Astma-Allergi Danmark, Danmarks Apotekerforening, Danmarks Lungeforening, Dansk Sygeplejeråd, Hjerteforeningen, Jordemoderforeningen, Lægeforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Sund By Netværket, Sundhedsstyrelsen og Tandlægeforeningen. Der afholdes to årlige møder, men foretages en dialog blandt medlemmerne året rundt.

Rygeloven

Den 15. august 2007 trådte den nye rygelov i kraft og alle private og offentlige arbejdspladser må ikke længere tillade rygning på arbejdspladsen. Diabetesforeningen er glad for at rygeloven endelig kom, men har dog stadig nogle betænkeligheder. Loven indeholder nemlig nogle undtagelser, som stadig udgør en risiko for både rygerne selv og for de ikke-rygere, som bliver udsat for passiv rygning.

Årets Røgfri pris

Netværket uddeler årets røgfri pris hvert år. Prisen gives til person, forening eller virksomhed offentlig som privat, som har gjort en særlig indsats for tobaksforebyggelse.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes