BLIV MEDLEM

Røgfri Fremtid

Partnerskabet ”Røgfri Fremtid” er dannet af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden med inspiration fra udlandet, hvor organisationer, politikere og borgere står sammen for at skabe en røgfri fremtid for kommende generationer.

Vision

Et røgfrit Danmark Visionen er et røgfrit Danmark, hvor ingen ryger eller bliver udsat for tobaksrøg. Målet er, at i 2030 ryger ingen børn og unge under 18 år og færre end 5% af den voksne befolkning ryger.  Som partner i Røgfri Fremtid bakker vi op om Røgfri Fremtids vision om et røgfrit Danmark, hvor ingen ryger eller bliver udsat for tobaksrøg.

Vi støtter Røgfri Fremtids budskaber

Som partner i Røgfri Fremtid støtter vi Røgfri Fremtids hovedbudskaber:

  • Børn og unge har ret til vokse op uden røg, og sammen tager vi ansvar for, at det bliver muligt
  • Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv
  • Sammen vil vi sikre, at færre ryger, så færre bliver syge af tobaksrøg

Manifest

Vi vil ikke give tobakken videre til den næste generation. Vi vil være den sidste generation, der ryger, så vores børn kan blive den første røgfri generation.

Det triste faktum er dog, at 40 børn og unge begynder at ryge hver eneste dag. Det er skræmmende mange, for det er ikke oplysning, der mangler.

Alle ved, hvor usundt det er at ryge. Vi mangler handling. Det er vores fælles ansvar at bringe antallet af unge rygere ned og sørge for, at Danmarks børn aldrig tænder den første cigaret.

Det er svært at holde op med at ryge, så det skal også være svært at begynde.

85 % af danskerne er enige i, at vi ikke skal give tobakken videre til vores børn og børnebørn, men lige nu er der kun 13 %, der tror på, at det kan lade sig gøre. Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Det er vores fælles ansvar at sætte handling bag vores ønske om en røgfri fremtid.

Lad os vise, at vi er mange, der vil det samme. Røgfri Fremtid

Læs mere om Røgfri Fremtid

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes