BLIV MEDLEM

Valdemar 6 år

Takeover Rikkie ValdemarNavn: Valdemar Dahlstrøm Bilager
By: Esbjerg
Diabetes siden: 2015
Valdemars mor er forfatter til børnebogen 'Valdemar, Superinsulin og Kulpiraterne', som handler om at være barn og få konstateret diabetes.

Instagram-konto: @beatdiabetes.no.1


Takeover onsdag den 22. februar 2017

 

Valdemar går i o.c klasse på #vitaskolen I #esbjerg. Det er en af Danmarks største skoler. Selvom den stor med mange elever. Kunne vi ikke se en bedre skole til ham end denne. Hans lærer og pædagoger i klassen og sfo'en klare hans diabetes super flot. De ser ingen begrænsninger men muligheder. Jeg har helt tryg ved at aflevere ham. Ved de ringer hvis der opstår nogle spørgsmål og altid ved tvivl. Vi har også i børnehaven haft et godt samarbejde med personalet og de har givet en god overlevering, hvor en pædagog var med over i overgangen. Vi som forældre har lavet en del martriale som de kan slå op i. Valdemar har nu næsten selv styr på det hele, lige have hjælp til tallene. Dette er ikke noget vi har sat ham ind i, men en naturlig interesse han har fået. Han er en dreng der altid har taget sin diabetes som en del af ham og sådan ser hans omgivelser det også. Glad og frisk dreng. #mitlivmeddiabetes#beatdiabetes#børnmeddiabetes#superhelte.

Et opslag delt af Diabetesforeningen (@diabetesforeningen) den 21. Feb 2017 kl. 11:12 PST

 

#søskende#mitlivmeddiabetes#børnmeddiabetes# kærlighed Søskende til et barn med diabetes reagere også. De har mange tanker der kører rundt i deres hoved og nogle føler en skyldfølelse og/eller føler sig sigtet og tilsidesat. Valdemars søster var 7 år da valdemar fik diabetes. Vi fik beskeden i legerummet, hun kigger på mig som prøver at holde mine tårer igen. Mikkeline bryder helt sammen og løber hen til valdemar og holder ham tæt. Han reagere ikke selv på dette. Vi er indlagt ca. 7 dage og der er vi skiftevis hjemme med hende. Vi gør alt hvad vi kan for hun ikke skal føle sig udenfor, dette er svært for hun kan jo godt mærke der er noget der er anderledes og forældre der er i chok. Hun spørger" mor, har valdemar fået diabetes fordi jeg nogengange kommer til at slå ham ?" Hun sad en aften første så en børnefilm, hvor der er en af vennerne der dør. Hun bryder sammen af gråd og spørger... "mor skal Valdemar dø?" Den første tid hjemme, sagde hun ofte bare det var mig der havde diabetes og ikke valdemar. Hun viser sine frustresioner ved at være til tider hård ved valdemar. Hun nævner selv at hun føler tit han får sin vilje fordi han har sukkersyge. Vi gør alt hvad vi kan for ikke at forskel behandle.. Hun har svært ved at sove selv om natten. Desværre har vi været ude i at være indlagt på ferie med ham og da vi skulle afsted på ny ferie bliver han syg og ferien aflyst. Vi har brugt mange feriedage på sygdom, da vi ikke kan få andre til at passe ham. Det mærker hun selvfølgelig. Vi gør meget i at anerkende hendes følelser og hjælpe hende med at sætte ord på. Vi har efterspurgt på sygehuset om der var psykolog hjælp til søskende også, men det er der ikke, kun til forældre og børnene med diabetes. Det kan være en svær balancegang og til tider meget hårdt at være i en familie med de udfordringer vi står med. Jeg håber at kunne lave en ny børnebog som handler om at være søskende til et barn med diabetes. "Min lillebror fik diabetes" Hendes største ønske er at han ikke har diabetes og få en lillesøster/bror

Et opslag delt af Diabetesforeningen (@diabetesforeningen) den 22. Feb 2017 kl. 7:30 PST

 

 

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes