MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Vision & Mission

Vision

Diabetesforeningens vision og overordnede mål er:

  • Sammen om et godt liv med diabetes – og en fremtid uden.

Mission

Diabetesforeningens mission (eksistensberettigelse) tager direkte afsæt i de indsatsområder, der er fastlagt i vedtægterne.

Læs Diabetesforeningens vedtægter

I kort form er missionen, at Diabetesforeningen skal virke for:

  • at forbedre livskvaliteten for diabetikere
  • at øge helbredelsesmulighederne for diabetes
  • at forebygge diabetes og dens følgesygdomme

Diabetesforeningens story

Vi har uddybet vores mission og vision i denne tekst:

"Diabetesforeningen kæmper for, at mennesker med diabetes kan leve et godt liv med diabetes. Men vi kæmper også for en fremtid uden diabetes.

Vi ser det derfor som vores ansvar hele tiden at bruge vores viden til at hjælpe diabetikere med en tålelig hverdag – og fortælle dem, som styrer denne hverdag, at der må og skal arbejdes på at gøre behandlingen så god som mulig. Og helst på at finde en kur.

Vi arbejder for at udbrede kendskabet til diabetesepidemien og står vagt om, at den skal tages seriøst som den stille dræber, den er. Vi gør oprør mod dem, som mener, at diabetes er selvforskyldt og bare kan kureres med motion og sund kost – og vi insisterer på, at sygdommen og de effekter, den har, tages lige så alvorligt som samfundets andre alvorlige sygdomme.

Vores mission er at få både samfundet og diabetikere til at tage diabetes alvorligt. Vi kæmper for, at dem, der har diabetes, får hjælp og dem, som ikke ved, de har diabetes, får viden om, at de har det.

Vi ved meget om diabetes. Men vi ved allermest om mennesker med diabetes. Fra børn til voksne, der hver dag må kæmpe med at kontrollere sygdommen. Vi tror på, at de en dag kan leve normalt. At de kan sove trygt uden at tænke på deres blodsukkerniveau over natten.

Vi ved, at vi ikke selv kan vinde den kamp. Men vi insisterer på, at samfundet som helhed forsøger at gøre det."  

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes