BLIV MEDLEM

Diabetesrådgiverne

Diabetesrådgiverne hjælper hvert år flere end 5.000 medlemmer, der på den ene eller anden måde er berørt af diabetes.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål og give dig redskaber til at leve godt med diabetes. 

Diabetesforeningen står skulder ved skulder med alle, der har diabetes – og deres pårørende – også i denne ekstraordinære tid med corona. Vi sidder klar ved telefonerne mandag, tirsdag og torsdag fra kl. 9-15 og onsdag fra kl. 12-18. Ring til Diabetesrådgiverne på 63 12 14 16. Vi har også oprettet en side med svar på nogle af de spørgsmål, vores medlemmer stiller om diabetes og coronavirus.

Om diabetes og coronavirus

Hvad rådgiver vi om?

Diabetesrådgiverne har flere fagpersoner og frivillige tilknyttet, som svarer på alting relateret til diabetes. Du har blandt andet mulighed for at stille spørgsmål til:

  • Diætisten: Kan blandt andet hjælpe med spørgsmål til opskrifter, vægttab, sødemidler samt andre spørgsmål om mad og diabetes.
  • Socialrådgiveren: Kan blandt andet hjælpe med spørgsmål i forhold til ansøgning af hjælpemidler, merudgifter og til hvordan man navigerer i det offentlige system. Vi kan også besvare spørgsmål, hvis du oplever problemer i arbejdslivet.
  • Diabetessygeplejersken: Kan for eksempel hjælpe med sundhedsfaglige spørgsmål om diabetes samt hjælpe med en bedre forståelse af nogle af de ting, du har fået at vide på ambulatoriet.
  • Motionskonsulenten: Kan blandt andet hjælpe med praktiske udfordringer i forhold til fysisk aktivitet samt rådgive om muligheder for at få mere motion ind i hverdagen.
  • Børne- og ungekonsulenten: Kan blandt andet hjælpe med spørgsmål om samarbejde og støtte i skole og daginstitution samt rådgive om muligheder og udfordringer i et ungdomsliv med diabetes. 
  • Frivilligrådgivere: Kender til livet med diabetes og de udfordringer, det kan føre med sig. De frivillige rådgivere kan derfor hjælpe med mange af de problemer, som man støder på i hverdagen med diabetes. Læs mere om de frivillige rådgivere.
  • Læge, psykolog og fodterapeut: Vi samarbejder med eksterne rådgivere i form af læge, psykolog og fodterapeut. Vi sender dit spørgsmål til dem og indhenter deres svar. Denne type rådgivning er derfor udelukkende skriftlig.
  • Sexologer: Du kan stille spørgsmål til dem om diabetes og sex og samliv. Vi sender dit spørgsmål til dem og så kontakter de dig pr. telefon eller mail. 

Uanset om du ringer eller skriver til os, hjælper vi dig videre. Den første kontakt er altid med en fagperson, der kan hjælpe dig med at afdække din problematik og sørge for at du kommer til at tale eller skrive med den rette rådgiver.

Ofte stillede spørgsmål

Livet med diabetes opleves meget forskelligt fra menneske til menneske. Men vores erfaring er, at mange får glæde af de spørgsmål og svar, vi har haft i tidens løb.

Se listen over ofte stillede spørgsmål

Skriver du opgave om diabetes?

Vi får mange henvendelser fra studerende der skriver opgave om diabetes. Er du i gang med en opgave om diabetes, kan du også finde svar på mange spørgsmål under 'ofte stillede spørgsmål', ved at søge på hjemmesiden, eller ved at besøge vores studieside med nyttige links. Finder du ikke svar på dit spørgsmål er du velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.

Ring 63 12 14 16 eller skriv til os her

Stil spørgsmål via formularen nedenfor eller send et brev til Diabetesforeningen, Stationsparken 24-26, st., 2600 Glostrup. Mrk. Diabetesrådgiverne.

Åbningstider på telefonen

Mandag, tirsdag og torsdag kl. 9-15 og onsdag kl. 12-18.

Hvem kan få støtte hos Diabetesrådgiverne?

Alle, der er berørt af diabetes, skal have den støtte og vejledning, de har brug for. Derfor er Diabetesrådgivningen i første omgang åben for alle, der har diabetes tæt inde på livet.

Men det er din støtte som medlem, der gør, at vi kan besvare hver enkelt af de 5.000 henvendelser, vi får på et år. Er du ikke medlem? Meld dig ind i dag og vær med til at holde rådgivningen åben.

Bliv medlem i dag

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du læse de spørgsmål, som Diabetesrådgiverne ofte modtager.
Læs ofte stillede spørgsmål
grafik af 3 frivillige diabetesrådgivere

De frivillige rådgivere

Diabetesforeningens frivillige rådgivere hjælper dig med erfaringer fra et liv med diabetes helt tæt på.
Hvad kan de frivillige rådgivere hjælpe mig med?

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes