Page 33

Diabetes_maj_2017

Flere sommerretter i ny kogebog Vil du have endnu flere idéer til sund og lækker sommermad? Opskriften på blomkålssalat med butterbeans og de gratinerede bøftomater finder du i Diabetesforeningens nye kogebog “Sommermad – 30 opskrifter til inde og ude”. Bestil bogen på netbutik.diabetes.dk eller brug varekataloget, der følger med dette blad. Diabetes nr. 2 2017 | 33 | Blomkålssalat med butterbeans 4 PERSONER Ingredienser 1 blomkål (ca. 460 g) 1 squash (ca. 285 g) 1 salatløg (ca. 100 g) 1 dåse butterbeans (240 g) Marinade 1 citron, usprøjtet 1½ spsk. olie, gerne citronolie salt, peber 1 dl friske krydderurter efter smag Fremgangsmåde Del blomkål i små buketter | Skær squashen i tynde strimler | Snit salatløget fint | Skyl og afdryp bønnerne | Bland grøntsagerne sammen med bønnerne. Marinade Riv skallen af 1 citron, og pres saften af den | Bland saft og skal sammen med olie, og smag til med salt og peber. Vend marinaden i grøntsagerne, og lad salaten trække i mindst 1 time | Vend krydderurterne i salaten lige inden servering. Servering Server salaten til fjerkræ, fisk eller kød. Tip Butterbeans kaldes også limabønner. Pr. person Energi 700 kJ | Kulhydrat 15 g | Fedt 6 g | Kulhydrat pr. 100 g 5 g


Diabetes_maj_2017
To see the actual publication please follow the link above