Page 34

Diabetes_maj_2017

Rugpizza med rejer 4 PERSONER Ingredienser 2 dl vand 3 g gær 175 g rugmel (ca. 3½ dl) 1 spsk. olie ½ tsk. salt ca. 175 g pizzamel (ca. 3 dl) Fyld 250 g store rejer 2 dl tomatsovs, gerne færdig pizzasovs 1 stort rødløg (ca. 210 g) 1 stor gulerod (ca. 145 g) 1 dåse artiskokhjerter (240 g) 250 g frisk mozzarella peber Pynt frisk basilikum | 34 | Diabetes nr. 2 2017 Fremgangsmåde Opløs gæren i vandet | Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af pizzamelet tilbage | Ælt dejen godt igennem | Dæk skålen med plastfolie, og lad dejen hæve i køleskab i mindst 12 timer, gerne længere | Slå dejen ned, og rul den tyndt ud til 1 stor pizza eller 4 portionspizzaer med en diameter på ca. 20 cm | Optø og afdryp rejerne, hvis de er frosne | Smør tomatsovsen ud på pizzabunden | Snit rødløget fint, og fordel det ovenpå | Riv guleroden groft | Afdryp artiskokhjerterne, og fordel dem på bunden sammen med gulerod og rejer | Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg den på | Drys peber på. | Bag pizzaen ved 225° C varmluft i 12-15 min. på næstøverste ovnrille. Servering Drys basilikumblade på pizzaerne, og server med salat til. Variation Erstat rejerne med 1 pakke rødspættefileter (ca. 250 g), som du skærer i mindre stykker | Fuldkornsdurummel eller hvid fuldkornshvedemel kan erstatte rugmel. Tip Varm bagepladerne i ovnen, træk bagepapiret over på pladerne, og bag pizzaen | Dejen kan du lave et par dage i forvejen | Du kan bage pizzaen på grillen. Pr. person Energi 2675 kJ | Kulhydrat 75 g | Fedt 20 g | Kulhydrat pr. 100 g 17 g | MAD |


Diabetes_maj_2017
To see the actual publication please follow the link above