Page 35

Diabetes_maj_2017

Diabetes nr. 2 2017 | 35 | Gratinerede bøftomater 8 STK. Ingredienser 4 bøftomater (ca. 500 g) 1 lille løg (ca. 55 g) 1 grøntsagsrest f.eks. fennikel eller blomkål (ca. 50 g) 1 fed hvidløg 2 spsk. frisk basilikum salt, peber 1 pakke frisk mozzarella (125 g) 1 tsk. olie 2 spsk. rasp, gerne fuldkorn ½ tsk. salt Fremgangsmåde Halver tomaterne | Skrab indmaden ud, og hak det fint | Halver løget, og snit det i små tern | Skær grøntsagsresten i små tern | Hak hvidløg og basilikum, og bland det sammen med grøntsagerne | Smag blandingen til med salt og peber | Lad grøntsagerne stå i ca. 5 min, og hæld dernæst overskydende væske fra | Skær mozzarellaen i mindre stykker, og bland dem med grøntsagerne sammen med olie. Kom fyldet i tomaterne | Drys rasp og salt over tomaterne. Gratiner dem i ca. 10 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Servering Server gratinerede bøftomater til kød eller fjerkræ. ½ tomat Energi 325 kJ | Kulhydrat 5 g | Fedt 4 g | Kulhydrat pr. 100 g 5


Diabetes_maj_2017
To see the actual publication please follow the link above