BLIV MEDLEM

Projekt: Energi til livet

Hvordan motiverer man mænd, der er dårlige til at passe på eget helbred til at ændre livsstil? Kan man opspore type-2 diabetes, KOL og andre kroniske sygdomme hos mænd gennem arbejdspladsen? Og kan arbejdspladsen medvirke til at motivere mænd i risiko for at udvikle disse sygdomme til at ændre livsstil gennem sundhedsfremmende tiltag på arbejdspladsen og på sigt nedbringe sygefraværet og forebygge for tidlig fratrædelse og død?

Det var de tre vigtigste spørgsmål, Diabetesforeningen i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Alectia satte sig for at belyse gennem partnerskabsprojektet Energi til livet.

Med støttemidler fra Sundhedsministeriet har partnerskabet i perioden 2015-2017 i samarbejde med ni virksomheder og i alt 1422 medarbejdere undersøgt dette blandt andet ved at udføre sundhedstjek.

Formål med projektet

  1. At opspore de medarbejdere, der har uopdaget type 2-diabetes eller er i højrisikokategori for at udvikle sygdommen
  2. At ændre livsstil hos medarbejdere, der ved sundhedstjekket viste sig at have eller være i risiko for udvikling af type 2-diabetes, således at deres risiko for at udvikle livsstils- og følgesygdomme reduceres
  3. At levere praktisk viden om håndgribelige rekrutteringsformer samt dokumentation for økonomiske gevinster i form af formindsket sygefravær, tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet eller tidlig død ved at gennemføre sundhedstjek

Materiale udarbejdet i forbindelse med projektet 

Ni film
Der er blevet udarbejdet i alt ni små film med fokus på blandt andet tips om madpakker, øvelser som kan udføres i arbejdstiden, risikofaktorer, forebyggelse og bevægelse.

Se alle filmene her


Bogen "Sådan mand"

I denne 2-i-1 bog er manden omdrejningspunktet. Bogen er opbygget i et mande-univers, hvor manden får input til motionsformer, som sætter gang i konditionen og giver stærkere muskler. I bogen får man også opskrifter på nem, god og sund mad. Man får derudover inspiration til, hvordan resterne kan bruges på en lidt anden måde på dag 2.

Bogen indeholder derudover gode og lette råd om indkøb.

Bogen kan med fordel både anvendes af personer med risiko for at udvikle type 2-diabetes og folk med diagnosen, som gerne vil leve og spise lidt sundere. 

Køb bogen "Sådan mand" i netbutikken


Nyheder om projektet

Artikel på diabetes.dk: "Diabetesforeningen udgiver bog om mandemad og motion" (november 2016)

Artikel på diabetes.dk: "Sunde medarbejdere kræver engagerede virksomheder" (marts 2018)

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes