MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Marianne Tind 43 år og frivillig

Marianne TindNavn: Marianne Tind
Alder: 43 år
Været frivillig siden: Frivillig i København som Amtsformand/lokalformand 2001-2008 Tovholder i Geografisk-fysisk netværk fra 2012. Kontaktperson for pumpegruppen i Region midt (Århus) siden 2014.

Hvordan endte du med at blive frivillig i Diabetesforeningen?

Jeg kom ind i arbejdet i Kbh ved et tilfælde, og da min familie og jeg i 2009 flyttede tilbage til Jylland, valgte jeg at tage en pause. Pludselig dukkede det nye Geografisk-Fysiske Netværk op, og så kunne jeg igen se meningen med at være frivillig i Diabetesforenings-regi og gøre noget for alle de mange voksne med type 1-diabetes, der ellers ofte føler sig overset og forbigået, når der bliver afholdt arrangementer.

Hvad motiverer dig i dit arbejde som frivillig i Diabetesforeningen?

Jeg synes, det er fedt, når der kommer nye type 1’ere til vores arrangementer, og det går op for dem, hvor meget de kan få ud af at have et stærkt netværk. Hvor givende det er, at mødes på tværs af uddannelse, sociale rammer og stadig ”klikke eller connecte” og bare have det sjovt og godt sammen.

Hvad laver du som frivillig?

Jeg er tovholder, så jeg bistår andre deltagere i netværket, når vi laver arrangementer og møder rundt om i regionen. Vi har en politik i Region Midt om, at det ikke er tovholderen, der skal lave arrangementerne, men at det er deltagerne rundt om i regionen, der skal afholde lokale arrangementer. Hvis man gider bruge lidt tid på at planlægge et arrangement, har man gevinsten ved, at man ikke selv skal køre så langt (der er rigtig langt geografisk fra Grenå til Hvide Sande!).

Samtidig hjælper jeg med det praktiske i forbindelse med et arrangement, tilmelding og betaling mv. Desuden arbejder jeg på at lave et par foredrag, som nogle har efterlyst, og som har været en succes i andre regioner. Til august kommer der et foredrag om "Diabetes og arbejdslivet", og jeg arbejder også på et foredrag om "Diabetes og psyken".

Hvad får du personligt ud af at være frivillig?

Jeg får energi. Når jeg mødes med mine diabetesvenner, er dagsordenen bare en anden, end når jeg mødes med mine andre venner. Vi har en fælles forståelse for hinanden, en fælles referenceramme, så selvom vi ikke kender hinanden personligt, så kender vi hinanden på et andet plan. Det lyder måske lidt hokus-pokus-agtigt, men det er en god følelse og i omgivelser, der giver mig et frirum i dagligdagen. Her kan man sige ting, man måske ikke kan sige hjemme.

Fortæl om en af dine bedste oplevelser som frivillig

I foråret 2015 havde vi et foredrag med diabetespsykologen Anne Mose, som dengang var tilknyttet Århus Universitetshospital. Vi startede med brunch og derefter ca 1½ times foredrag om udfordringerne ved at leve med type 1-diabetes. Der var ca 60 personer til foredraget, som blev afholdt i Sundhedshuset i Randers. En masse type 1-diabetikere, men også mange pårørende, der havde lyst til at høre lidt mere om de pyskiske aspekter, som diabetikere måske går og tumler med. Det var en stor succes, og der blev helt sikkert brudt en del tabuer denne dag.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes