BLIV MEDLEM

Instruktør i en motivationsgruppe

Diabetesforeningens motivationsgrupper har bl.a. fokus på, hvordan du med den rette kost og daglig motion kan regulere dit blodsukker. I en motivationsgruppe sørger du som frivillige instruktør for, at aktiviteterne er tilpasset gruppens sammensætning, ønsker og behov.

Selvom instruktørerne for Diabetesforeningens motivationsgrupper er meget forskellige, har de også mange ting til fælles: De har alle engagementet og lysten til at udvikle og fastholde sunde livs vaner. De ved, at det nytter noget, for de har prøvet det på egen krop. Men de ved også, at det ikke er "bare sådan lige" at gøre det rigtige, men at det hjælper at lave faste aftaler med andre, med samme udfordringer.

Brænder du for at blive instruktør og hjælpe andre?

For at blive instruktør skal du selv have type 2-diabetes og have oplevet, hvordan motion og sund mad har haft positiv indflydelse på din diabetes. Du skal også have lyst til at virke som igangsætter f.eks. fra nuværende eller tidligere job eller andet frivilligt arbejde.

Som instruktør skal du desuden kunne lave mad sammen med andre efter Diabetesforeningens kogebøger. Du behøver ikke at være idrætsinstruktør eller kok, men skal have mod på - og være villig til - at gå foran, når gruppen skal lave mad, gå, cykle eller motionere på anden vis.

Bliv instruktør

Har du selv styr på din diabetes, og har du evner og lyst til at være tovholder og igangsætter for en motivationsgruppe både når der laves motion, sund mad og udveksles erfaringer omkring livet med diabetes, kan du henvende dig til Diabetesforeningens hovedkontor.
Du vil forud for optagelse på instruktørkurset blive indkaldt til en kort samtale med en erfaren instruktør i din region.

Hvis du bliver optaget på kurset, skal du have lyst og tid til at gennemgå et gratis kursus på 30 timer, fordelt over 3 weekender, hvor du får redskaber at være tovholder og til at kunne udføre motion og lave sund mad. Det er vigtigt at kunne samarbejde med lokalforeningen i din kommune, da motivationsgruppen er et tilbud til medlemmerne under lokalforeningen.

Kontakt motivationsgruppekonsulent Lene Jørgensen på tlf. 63 12 90 24 mellem kl. 9-14 eller send en mail til lj@diabetes.dk

Læs mere om motivationsgrupper

Svenning blev instruktør

Svenning fik konstateret type 2-diabetes, og efter nogle år valgte han og konen at blive uddannede motivationsgruppeinstruktører.
Læs hvad Svenning får ud af at være frivillig

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes