MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Instruktør i motivationsgruppe

Diabetesforeningens motivationsgrupper har bl.a. fokus på, hvordan du med den rette kost og daglig motion kan regulere dit blodsukker. I en motivationsgruppe sørger du som frivillige instruktør for, at aktiviteterne i niveau er tilpasset gruppens sammensætning, ønsker og behov.

Selvom instruktørerne for Diabetesforeningens motivationsgrupper er meget forskellige, har de også mange ting til fælles: De har alle engagementet og lysten til at udvikle og fastholde sunde livsvaner. De ved, at det nytter noget, for de har prøvet det på egen krop. Men de ved også, at det ikke er "bare sådan lige" at gøre det rigtige, men at det hjælper at lave faste aftaler med andre, der er i samme båd.

Har du en instruktør i maven?

For at blive instruktør skal du selv have oplevet, hvordan fysisk aktivitet og sund kost har haft positiv indflydelse på din diabetes. Du skal også have erfaring med at virke som igangsætter og inspirator fra nuværende eller tidligere job eller andet frivilligt arbejde.

Som instruktør skal du desuden kunne lave mad sammen med andre efter Diabetesforeningens kogebøger. Du behøver ikke at være idrætsinstruktør, men skal have mod på - og være villig til - at gå foran, når gruppen skal gå, cykle eller motionere på anden vis.

Bliv instruktør

Har du selv styr på din diabetes, og har du evner og lyst til at arbejde som instruktør for en motivationsgruppe, skal du rette henvendelse til Diabetesforeningens hovedkontor. Herefter skal du godkendes af din lokalforening. Sidst men ikke mindst får du et gratis 30 timers kursus, hvor du kan tilegne dig værktøjer til at igangsætte samvær om motion, madlavning og udveksling af erfaringer om egenomsorg.

Kontakt motivationsgruppekonsulent Lene Jørgensen på tlf. 63 12 90 24 mellem kl. 9-14 eller send en mail til lj@diabetes.dk

Læs mere om motivationsgrupper

Svenning blev instruktør

Svenning fik konstateret type 2-diabetes, og efter nogle år valgte ham og konen at blive uddannet motivationsgruppeinstruktører.
Læs hvad Svenning får ud af at være frivillig

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes