BLIV MEDLEM

Landsindsamling

Hver dag rammes et barn i Danmark af type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan ikke forebygges eller helbredes.

Landsindsamlingen stopper

Sukkersyge Børns Dag blev første gang afholdt den 1. august 1950. Der blev solgt ti øres mærker, og indsamlingen indbragte 93.906 kroner. Senere ændrede indsamlingen navn til Støt Børn med Diabetes.

Landsindsamlingen stopper, fordi Diabetesforeningen de seneste år har oplevet et faldende indsamlingsresultat. Flere og flere organisationer samler ind og beder om danskernes støtte. For Diabetesforeningen betyder det, at indsatsen og udgifterne i forbindelse med planlægningen og gennemførelsen af indsamlingen ikke står mål med indtægterne. Det er derfor besluttet at stoppe indsamlingen.

Tusindvis af mennesker har gennem årene ydet en kæmpe indsats i forbindelse med landsindsamlingen og fået mange penge i indsamlingsbøtterne. Vi vil gerne takke jer alle for jeres hjælp.

Der er fortsat behov for at samle penge ind til diabetessagen, hvilket vi fortsat gør eksempelvis gennem lotterier. Diabetesforeningen håber, at mange fortsat vil give en hånd med, når det handler om at støtte diabetessagen.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes