MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Det går pengene til

Hver uge får 10 danske børn og unge type 1-diabetes. Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetesforeningen kan afholde børne- og familiekurser, støtte forskningen samt rådgive og oplyse om diabetes.

Hvad er type 1-diabetes?

Type 1-diabetes er en kronisk sygdom, der er karakteriseret ved, at bugspytkirtlen holder op med at producere det livsvigtige hormon, insulin. Forskerne kender ikke årsagen til type 1-diabetes. Sygdommen kan derfor ikke forebygges eller helbredes. De fleste får sygdommen som barn eller teenager, og det er en sygdom, som kræver opmærksomhed døgnet rundt.

Hver uge får 10 danske børn type 1-diabetes

Sygdommen kan ikke forebygges eller kureres. Ved hjælp af blodsukkermåling og insulinindsprøjtning flere gange dagligt, kan man kontrollere type 1-diabetes. Det er et liv, hvor der døgnet rundt skal være balance mellem insulindosis, hvad barnet spiser, og hvor meget barnet bevæger sig. Det er en svær kunst, og blodsukkeret kan ofte gå fra meget højt til meget lavt. Det betyder, at barnet hver eneste dag kan opleve at blive utilpas og være ude af stand til at lege eller lære på lige fod med kammeraterne.

Diabetes rammer ikke kun barnet

Når et barn bliver ramt af en kronisk sygdom, lægger det et enormt pres på familien. Og diabetes er en særlig stor udfordring, fordi det er en sygdom, hvor man som barn og familie selv har ansvaret for den daglige og livsnødvendige behandling. 24 timer i døgnet skal forældrene og barnet forholde sig til samspillet mellem mad, fysisk aktivitet og den rette mængde insulin.

Behov for støtte, uddannelse og rådgivning

Type 1-diabetes - især hos børn - adskiller sig fra mange andre kroniske sygdomme, fordi den kræver opmærksomhed fra time til time. Det er en kæmpe udfordring for barnet og forældrene - og udfordringerne ændrer sig i takt med barnets alder og udvikling. Derfor har både børn, teenagere, deres familier og netværk behov for løbende støtte, uddannelse og rådgivning.

Forskning i at helbrede diabetes

Diabetesforeningen støtter også forskning, så der på sigt kan findes en kur mod diabetes. Forskerne har endnu ikke et bud på, hvorfor især børn og unge rammes af type 1-diabetes. Sygdommen er stadig et mysterium - og den kan derfor heller ikke forebygges eller helbredes.

Du kan gøre en forskel i et barns liv…

Når et barn får diabetes, skal han eller hun leve med sygdommen resten af livet. For de indsamlede penge kan vi:

  • Rådgive om, hvordan man kan leve med sygdommen - eksempelvis via kurser
  • Lave forebyggende arbejde, så vi kan nedsætte risikoen for at udvikle følgesygdomme
  • Støtte forskningen, så vi på sigt kan finde en kur mod diabetes

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes