BLIV MEDLEM

Info om lotteriet

Efterårets store Jubilæumslotteri er i fuld gang, og du kan nå at være med og tjene 14 kr. pr. solgt lod! Lodder kan sælges helt frem til den 18. december 2020.

I år fejrer Diabetesforeningen sit 80-årsjubilæum med et stort Jubilæumslotteri med ekstra jubilæumsgevinster og Villads på forsiden af lodderne. Villads er 8 år og har haft diabetes, siden han var 6 år gammel. Det er børn som ham, du hjælper ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen.

Tilmeld lotteriet

”Diabetesforeningens skrabelodder er nemme at sælge, børnene bliver godt modtaget, og man tjener flere kroner per lod end hos andre foreninger. Det er en god gerning at støtte børn, der er syge, og det kan børnene relatere til.”

– Brit, koordinator for Stavtrup Badminton, der solgte lodder i efteråret 2019.

Tjen 14 kr. pr. solgt lod!

Lodderne sælges for 30 kr., og I tjener 14 kr. pr. solgt lod. Lodderne kan sælges fra den 10. august til og med den 18. december 2020.

I bestemmer selv hvor mange lodder I ønsker at sælge, og dermed også hvor mange penge I tjener. Sælger I 500 lodder, så tjener I 7.000 kr. til egne formål. Sidste år tjente klubber, skoler og foreninger tilsammen mere end 4 mio. kr. til egne formål ved at sælge lodder for Diabetesforeningen.

Det er nemt at være med

I skal have en god oplevelse med at sælge Diabetesforeningens lodder og støtte diabetessagen. Derfor gør vi vores bedste for at gøre det let at være med:

 • I modtager jeres lodder med posten og er straks klar til at sælge dem.
 • I afregner først for de solgte lodder, når I er færdige med at sælge.
 • Evt. usolgte lodder kan frit returneres til Diabetesforeningen – og vi betaler portoen, når I bruger det medsendte returlabel.
 • Har I spørgsmål, så sidder vi klar til at hjælpe på telefon 63 12 90 17 eller skrabelotteri@diabetes.dk.

Tilmeld lotteriet

”Mange bække små… og for os var det over 20.000 kr., så det var en stor bæk!
Vi er meget glade og tilfredse.”

– Pernille, koordinator for Herning FH, der solgte lodder i efteråret 2019.

Retningslinjer for sikkert salg af skrabelodder

Både sælgere og potentielle købere i Jubilæumslotteriet skal have en god oplevelse. Derfor henviser vi til følgende retningslinjer for et sikkert salg af skrabelodder:

 • Benyt MobilePay til at modtage betaling for skrabelodderne fremfor kontanter
 • Oprethold god håndhygiejne under salget, f.eks. ved at benytte handsker eller håndsprit
 • Hold afstand, og begræns fysisk kontakt – også i en salgssituation
 • Vær max. 2 sælgere sammen, og hold afstand til hinanden
 • Sælg så vidt muligt udendørs ved f.eks. supermarkeder, storcentre eller til familie og venner
 • Beskyt dig selv og andre mod smitte ved at vise hensyn og respektere andres behov
 • Hold dig orienteret og følg myndighedernes anbefalinger på www.coronasmitte.dk. Diabetesforeningen samler løbende information om diabetes og COVID-19 på www.diabetes.dk/coronavirus.

Kontakt os på tlf. 63 12 90 17, hvis du har spørgsmål om salg af skrabelodder.

Hvad går pengene til?

Indtægterne fra lotteriet er en væsentlig indtægtskilde for Diabetesforeningen. Overskuddet fra lotteriet er blandt andet med til, at vi hvert år kan afholde kurser for børn og unge med type 1-diabetes og deres familier, støtte forskning i diabetes, oplyse om forebyggelse, samt kæmpe for mennesker med diabetes over for politikere og myndigheder. Derfor er det vigtigt for os at have et attraktivt lotteri med gode gevinster og god fortjeneste til vores sælgere.

”Det er helt afgørende for os at støtte sygdomsramte børn og samfundsrelevant forskning. Flere af pigerne har familiemedlemmer med diabetes.”

– Maiken, koordinator for Bellinge Gymnasterne Performance Elite Team, der solgte lodder i efteråret 2019.

sådan afregner du skrabelodder

Se regnskabet for efterårslotteriet 2019

Regnskabet for Forårslotteriet 2020 vil være tilgængeligt fra den 18. december 2020.

Godkendelse fra Spillemyndigheden

Jubilæumslotteriet 2020 er godkendt af Spillemyndigheden den 5. maj 2020. Lodderne sælges i perioden fra den 10. august til den 18. december 2020.

Forårslotteriet 2020 blev godkendt af Spillemyndigheden den 16. oktober 2019. Salgsperioden varede fra den 10. februar til og med den 26. juni. Oprindelig slutdato var den 5. juni, men grundet coronakrisen holdt gadesalget pause i en periode, hvorfor salgsperioden med Spillemyndighedens godkendelse blev ekstraordinært forlænget.

Spillemyndigheden _Emblem _RGB

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes